Prinţul William, în turneu în Orientul Mijlociu

Prinţul William, în turneu în Orientul Mijlociu

Prinţul William şi prinţul moştenitor al Iordaniei Hussein ben Abdallah

Prinţul William a sosit, duminică, în Iordania, prima etapă a unei vizite istorice în Orientul Mijlociu care mai cuprinde Israelul şi teritoriile palestiniene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prinţul William, 36 de ani, al doilea în linia succesiunii la tronul britanic, a fost primit la sosirea sa pe aeroportul militar Marka de către prinţul moştenitor Hussein ben Abdallah, în vârstă de 23 de ani, cu care va purta discuţii, potrivit AFP.
 
 Prinţul William nu se va întâlni cu regele Abdullah al II-lea şi cu soţia sa, regina Rania deoarece suveranul haşemit se află de joi la Washington, unde va avea întrevederi cu preşedintele american Donald Trump cu care va discuta chestiuni cheie legate de Orientul Mijlociu, în special procesul de pace israeliano-palestinian.
 
Prinţul William a mers luni în oraşul iordanian Jerash, unde a vizitat situl arheologic roman împreună cu Prinţul moştenitor Hussein ben Abdallah al Iordaniei, şi s-a întâlnit cu copii sirieni şi iordanieni, relatează AFP.
 
În Jerash, la circa 50 km nord de Amman, Prinţul William şi Prinţul Hussein au traversat aleea cu colonade Cardo Maximus, lungă de 800 de metri, şi s-au oprit la Templul lui Artemis, construit în sec. al II-lea.
 
Elevi sirieni şi iordanieni, beneficiari ai unui program de ajutor susţinut de UNICEF, i-au aşteptat pe cei doi prinţi la teatrul antic şi au pregătit pentru ei cântece şi poeme.
 
Circa 650.000 de refugiaţi sirieni au fost înregistraţi de ONU în Iordania de la declanşarea războiului în ţara lor în 2011. Ammanul estimează numărul lor la aproape 1,3 milioane, ceea ce, potrivit autorităţilor, a costat regatul peste 10 miliarde de dolari.
 
Luni seara, prinţul William se va deplasat în Israel, iar marţi va vizita memorialul în memoria victimelor Holocaustului, Yad Vashem, din Ierusalim. El se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Reuven Rivlin.
 
Marţi are o întâlnire cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, în Ramallah, şi va vizita de asemenea tineri palestinieni. Vizita se va încheia la Ierusalim pe Muntele Măslinilor, apo se va reculege la mormântul străbunicii sale, prinţesa Alice, mama prinţului Filip, soţul reginei Elisabeta a II-a.
 
Este prima dată când un membru al familiei regale va efectua o vizită oficială în Israel şi în teritoriile palestiniene în numele guvernului britanic.
Nici un reprezentant guvernamental nu este prezent în delegaţia de zece persoane care îl însoţeşte pe prinţ în turneu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările