Prinţul saudit Alwaleed: Liderul va fi exonerat în urma investigaţiei morţii lui Khashoggi

Prinţul saudit Alwaleed: Liderul va fi exonerat în urma investigaţiei morţii lui Khashoggi

Prinţul Alwaleed bin Talal FOTO Getty Images

Arabul saudit miliardar, Prinţul Alwaleed bin Talal, un om de afaceri internaţional din regat, a declarat duminică că în urma investigaţiei oficiale privind moartea jurnalistului Jamal Khashoggi, liderul ţării va fi exonerat, relatează Reuters

Ştiri pe aceeaşi temă

Khashoggi, un critic al guvernului saudit care scria şi pentru Washington Post, a fost ucis la începutul lunii Octombrie după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Arabia Saudită ar trebui să prezinte public concluziile investigaţiei privind asasinarea lui Khashoggi, care ar duce cu siguranţă la exonerarea liderului Arabiei Saudite, a declarat duminică Prinţul Alwaleed într-o emisiune de la Fox News.

„Îi cer public Arabiei Saudite, prin programul lor, să prezinte public cât mai curând investigaţia făcută. Cred 100% că prinţul saudit va fi exonerat”, a declarat acesta.

Prinţul Alwaleed a fost reţinut alături de alţi saudiţi bogaţi anul trecut, într-o mişcare a prinţului coroanei cu scopul de a-şi consolida puterea şi de a reforma ţara.

Duminică, Prinţul Alwaleed a declarat că detenţia sa a fost „iertată şi uitată”. 

Aliaţii principelui coroanei au declarat că represiunea de anul trecut a fost o luptă împotriva corupţiei, Alwaleed fiind de aceeaşi părere.

„Mulţumesc lui Dumnezeu că după acel incident mulţi dintre cei care au fost reţinuţi au fost dovediţi că sunt nevinovaţi”, a mai adăugat acesta. 

Prinţul Alwaleed a fost eliberat din hotelul Ritz-Carlton din Riyad alături de alţi membri regali, înalţi oficiali şi oameni de afaceri, majoritatea ajungând la înţelegeri financiare cu autorităţile.

Alwaleed a negat informaţiile că în custodie ar fi fost torturat sau că oficialii i-ar fi reţinut averea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: