Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite spune că Israelul are dreptul la un teritoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, a afirmat luni că israelienii au dreptul de a trăi în pace pe un teritoriu al lor. Este un nou pas în apropierea Arabiei Saudite de Israel, relatează Reuters.

Întrebat dacă israelienii au dreptul la un stat al lor, Mohammad bin Salman s-a pronunţat în favoarea acestei idei.

„Cred că palestinienii şi israelienii au dreptul la propriile lor pământuri. Însă trebuie să obţinem un acord de pace pentru a garanta stabilitatea fiecărei părţi şi a întreţine relaţii normale“, a declarat prinţul moştenitor pentru The Atlantic.

La nivel diplomatic, Arabia Saudită pledează pentru retragerea Israelului din teritoriile ocupate în 1967 şi revendicate de palestinieni pentru statul lor.

„Am îngrijorări faţă de moscheea sfântă din Ierusalim şi faţă de drepturile palestinienilor. Nu avem obiecţii împotriva unui alt popor“, a adăugat influentul prinţ de la Riad.

Creşterea tensiunilor între Iran şi Arabia Saudită au alimentat speculaţiile asupra unei posibile apropieri între saudiţi şi israelieni, ambele părţi văzând în iranieni o ameninţare.

Luna trecută, Arabia Saudită şi-a deschis pentru prima oară spaţiul aerian pentru avioanele cu zboruri către şi dinspre Israel, o decizie venită după ani buni de negocieri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite