Prinţul Andrew a coborât cu ajutorul unor frânghii din turnul Shard, în scopuri caritabile

Prinţul Andrew al Marii Britanii a coborât cu ajutorul unor frânghii, luni, din cea mai înaltă clădire din Europa - turnul Shard din Londra, de 310 metri -, în cadrul unei acţiuni ce are scopul de a strânge fonduri pentru diverse cauze umanitare, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Mi-a fost frică acolo, în vârf", a recunoscut ducele de York, în vârstă de 52 de ani, echipat cu o cască de protecţie şi un harnaşament special.

"Cea mai dificilă parte a fost să mă lansez în vid", a spus el, după ce a efectuat într-o jumătate de oră această coborâre spectaculoasă, realizată între cel de-al 87-lea etaj al turnului Shard, situat imediat sub vârful ascuţit al clădirii, şi cel de-al 20-lea etaj.

"Antrenamentul pe care l-am făcut în această vară cu militarii din Royal Marines, la Arbroath în Scoţia, mi-a dat încrederea necesară pentru a face această coborâre fără o teamă prea mare", a adăugat prinţul Andrew, care a mai spus că a alunecat de câteva ori în prima parte a coborârii, din cauza condensului depus pe geamurile clădirii.

Prinţul Andrew, al doilea fiu al reginei Elizabeth a II-a şi al patrulea în ordinea de succesiune la tronul britanic, a făcut parte dintr-un grup de 40 de persoane, alcătuit din alpinişti profesionişti şi alţi temerari. Ei speră să obţină din publicitatea făcută evenimentului suma de 1 milion de lire sterline (1,6 milioane de dolari), pe care o vor dona în beneficiul a două fundaţii de caritate: The Outward Bount Trust şi The Royal Marines Charitable Fund Trust. Din grupul de persoane care l-au însoţit pe prinţul Andrew în această coborâre a făcut parte şi Ffion Hague, soţia ministrului britanic al Afacerilor Externe William Hague.

Prinţul Andrew este comandant în Marina Regală şi a participat la Războiul din Insulele Falkland în 1982 în calitate de pilot de elicopter.

Prinţul Andrew a inaugurat oficial turnul Shard - o impresionantă clădire de birouri şi apartamente de lux - pe 5 iulie alături de premierul Qatar-ului, Hamed ben Jassem Al-Thani, a cărui ţară a finanţat în proporţie de 95% construirea acestui zgârie-nori care a costat 450 de milioane de lire sterline (568 de milioane de euro).Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările