Primul transport umanitar care ajunge în Afganistan de când talibanii au cucerit ţara. Un avion cu peste 12 tone de medicamente a aterizat la Mazar-i-Sharif

Primul transport umanitar care ajunge în Afganistan de când talibanii au cucerit ţara. Un avion cu peste 12 tone de medicamente a aterizat la Mazar-i-Sharif

Foto Twitter / PIA

Un avion pakistanez care are la bord mai mult de 12 tone de medicamente şi materiale sanitare a aterizat luni în oraşul Mazar-i-Sharif din nordul Afganistanului. Este primul transport de acest fel de când capitala Kabul a căzut în mâinile talibanilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambasadorul Pakistanului la Kabul a anunţat pe Twitter aterizarea avionului cu medicamente.

Este primul din cele trei zboruri planificate de Pakistan International Airlines (PIA) pentru a răspunde nevoii acute de materiale sanitare din ţară, a transmis OMS într-un comunicat de presă, scrie Digi24.

Avionul a fost încărcat cu materiale de echipa logistică a OMS din Dubai şi a zburat direct spre aeroportul din Mazar-i-Sharif. Cele 12,5 tone de materiale constau în truse pentru cazuri de traumatisme şi truse de prim-ajutor, materiale suficiente pentru a acoperi nevoile medicale de bază pentru mai mult de 200.000 de persoane, pentru 3.500 de proceduri chirurgicale şi tratamentul a 6.500 de pacienţi cu traumatisme. Materialele vor fi livrate imediat către 40 de unităţi medicale din 29 de provincii afgane, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările