Primele lupte între armata lui Bashar şi cea lui Erdogan, în Siria. Şase militari sirieni, ucişi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
soldati sirieni

Şase militari sirieni au fost ucişi marţi în confruntări armate cu forţe care susţin Ankara, în nordul Siriei, a anunţat un ONG, relatează AFP.

Cinci militari au fost ucişi în ”tiruri de artilerie” ale forţelor kurde, în timp ce un al şaselea a fost ”executat” de rebeli sirieni proturci, în confruntări armate lângă satul Al-Assadiya, situat în apropiere de frontiera siriano-turcă, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR).

”Confruntări armate violente” au avut loc în nordul Siriei între forţe ale regimului lui Bashar al-Assad şi ale Turciei - pentru prima oară de la lansarea, la 9 octombrie, a unei ofensive turce în zona de frontieră, potrivit SOHR.

Tiruri de artilerie ale forţelor proturce au vizat trupele regimului sirian, iar ”lupte cu mitraliera” au avut loc în apropierea localităţii Al-Assadiya, potrivit ONG-ului.

Este vorba despre ”primele lupte” între cele două tabere de la lansarea ofensivei Ankarei cu scopul de a disloca din zonă forţe kurde, precizează Observatorul.

Această ofensivă a obligat forţele kurde să se apropie de regimul lui al-Assad, susţinut la rândul său, pe teren, de Rusia.

Ultimele evoluţii au fost în favoarea lui al-Assad, care a putut să desfăşoare trupe în nordul Siriei în zone asupra cărora nu mai deţinea controlul de ani de zile.

Trupele siriene se află în apropierea trupelor turce.

În ultimele săptămâni, confruntări armate sporadice au avut loc între forţele regimului de la Damasc şi trupe auxiliare siriene care participă la ofensiva Ankarei.

Aceste trupe auxiliare, antrenate şi finanţate de Turcia, sunt alcătuite din foşti rebeli, care se concentrau anterior asupra luptei împotriva lui al-Assad.

În mod oficial, ofensiva Ankarei este oprită în baza unui acord între Rusia şi Turcia de la 22 octombrie, însă lupte sporadice au fost semnalate încă de atunci în regiunea oraşului de frontieră sirian Ras al-Ain.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite