Primele cazuri de COVID-19 la COP26, între care primarul oraşului Los Angeles, Eric Garcetti

Primele cazuri de COVID-19 la COP26, între care primarul oraşului Los Angeles, Eric Garcetti

Glasgow, gazda COP26

Primele cazuri de covid-19 au fost înregistrate în rândul unora dintre cei aproximativ 40.000 de participanţi din întreaga lume la Conferinţa ONU privind modificări climatice (COP26), la Glasgow, în Scoţia, între care şi primarul oraşului Los Angeles, Eric Garcetti, testat pozitiv covid-19 în cursul conferinţei, scrie presa americană.

Organizatorii conferinţei internaţionale dau asigurări că ”se ţin informaţi” cu privire la situaţie, însă refuză pentru moment să facă public numărul îmbolnăvirilor de covid-19 înregistrate şi delegaţiile afectate.
 
Preşedintele COP26 Alok Sharma a dat asigurări, într-o conferinţă de presă, joi, că acest nivel de contaminare covid-19 în ”blue zone”, în care lucrează în grupuri negociatori, observatori, membri ai unor ONG-uri şi jurnalişti, ”este cu mult mai mic decât cel al populaţiei generale a Scoţiei”.
 
Regatul Unit înregistrează o medie zilnică săptămânală de aproximativ 40.000 de îmbolnăviri de covid-19.
 
Alok Sharma precizează că fiecare participant se autostează zilnic ”riguros”, este obligat să poarte mască de protecţie şi să respecte distanţarea socială. El precizează, de asemenea, sălile sunt curăţate constant.
 
”Încă de la început, am fost foarte clar cu privire la faptul că este necesar să se asigure siguranţa în cadrul acestui eveniment, nu doar a participanţilor, ci şi a locuitorilor oraşului Glasgow (...).Per ansamblu, cred că stăm bine”, a declarat el.
 
Citeşte şi: 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările