Primarul din Toronto a ieşit de la dezintoxicare: „Am consumat toate drogurile posibile, dar în timpul programului doar am băut”

Primarul din Toronto a ieşit de la dezintoxicare: „Am consumat toate drogurile posibile, dar în timpul programului doar am băut”

Rob Ford spune că nu-şi va da demisia. FOTO Reuters

Rob Ford, controversatul primar al celui mai mare oraş canadian, a ieşit de la dezintoxicare. După declaraţii precum „Nu-mi amintesc dacă am consumat cocaină pentru că eram prea beat”, edilul a recunoscut, în final, că a consumat „toate drogurile posibile”. Politicianul nu doar că admite că s-a drogat, ci dă vina pe substanţe pentru afirmaţiile rasiste şi homofobe pe care le-a făcut - şi care au fost filmate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul în funcţie din Toronto, cel mai populat oraş din Canada, a recunoscut că a consumat cocaină, crack şi ciuperci halucinogene - pe scurt, „toate drogurile posibile”. După ce presa canadiană a obţinut şi difuzat numeroase clipuri cu Ford în ipostaze compromiţătoare - prea intoxicat să poată sta în picioare, ameninţând că va ucide pe cineva, petrecând alături de persoane identificate drept membri ai unor grupări infracţionale şi traficanţi de droguri -, politicianul a refuzat să-şi dea demisia şi a repetat iniţial că nu a consumat droguri, apoi s-a răzgândit şi a spus că nu mai ştie dacă a luat sau nu cocaină pentru că era prea beat. 
 
„Numiţi orice drog vreţi - eu l-am consumat. Acum fac paşi mărunţi. Ieri n-am băut, astăzi n-am băut”, a declarat Ford, care s-a întors la birou. Ford susţine însă că nu a consumat niciodată droguri în timp ce se afla la primărie, unde a consumat doar băuturi alcoolice. 
 
Primele imagini au apărut în noiembrie. În mai, Ford a anunţat că va merge la dezintoxicare, unde a stat două luni. După ce clipul cu Rob Ford a făcut înconjurul lumii, primarul nu a dat înapoi şi a susţinut că nu-i pasă cine îl vede. Ulterior, când a fost somat să dea explicaţii, nu a putut răspunde dacă a consumat sau nu droguri, spunând că este posibil, pentru că era foarte beat. 
 
Decizia primarului de a se interna la dezalcolizare a venit la o zi după ce cotidianul „The Globe and Mail”, care a difuzat în exclusivitate clipul cu Ford, a anunţat că se află în posesia încă unui material video cu primarul într-o situaţie similară. Jurnaliştii au anunţat că, de data aceasta, Ford a fost filmat în timp ce fuma cocaină în subsolul casei în care locuieşte sora sa. Clipul ar fi fost obţinut chiar de la un dealer de droguri. 
 
Fragment din conversaţia primarului Rob Ford cu un bărbat neidentificat:
*varianta completă, necenzurată, poate fi urmărită în video, mai jos
 
Rob Ford: O să-l omor pe nenorocitul ăla. 
 
Îţi spun că e crimă cu premeditare. 
 
Interlocutor: Mike Tyson! 
 
Rob Ford: O să mă bat cu el. Ori moarte el, ori mor eu. Frate, nu m-ai văzut. Mă crezi? Şi când va fi jos, o să-i smulg afurisita de beregată. O să-i smulg ochii. O să-l omor. O să mă asigur că fiul de căţea e mort. 
 
Am nevoie de 10 minute să mă asigur că-i mort. Se va termina totul în cinci minute, frate. Dacă sunt gata în 10 minute. 
 
Interlocutor: După ce câştigi alegerile?
 
Rob Ford: Va fi rău - inteligibil. Sunt un nenorocit bolnav, omule. Nimeni n-o să se pună cu mine. Fraţii mei sunt, nu-mi spune că suntem mincinoşi, hoţi, găinari?! Doare!
 
Afurisitul ăla mic este un rahat rasist, tăti. 
 
Trebuie să mă iau cu ăsta. Eu singur, în chiloţi, trebuie să mă iau cu ăsta. 
 
Am nevoie de 15 minute, atât. Să nu intervină cineva, frate.

Primarul din Toronto, ameninţând că va omorî pe cineva

Imaginile cu primarul din Toronto consumând cocaină

Rob Ford, recunoscând că „poate a consumat cocaină în timpul unei beţii crunte”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: