Primăriţa Parisului se oferă să o găzduiască pe creştina Asia Bibi, ameninţată cu moartea în Pakistan

Primăriţa Parisului se oferă să o găzduiască pe creştina Asia Bibi, ameninţată cu moartea în Pakistan

Creştina Asia Bibi (în imagine) este ameninţată cu moartea la ea în ţară, pe motiv că ar fi insultat islamul FOTO intlchristianherald.org

Primăriţa oraşului Paris, Anne Hildalgo, a cerut Guvernului Franţei să intervină pe lângă Guvernul Pakistanului şi să obţină pentru Asia Bibi, creştina condamnată la moarte pentru blasfemie şi achitată recent, permisiunea de a se „refugia în altă ţară“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anne Hidalgo s-a declarat pregătită să ofere găzduire în Paris Asiei Bibi şi familiei sale.

Asia Bibi a fost condamnată în 2010 la pedeapsa capitală pentru blasfemie, după ce ar fi adresat insulte la adresa islamului în faţa unor vecini musulmani care nu au vrut să-i permită să bea apă din acelaşi pahar cu ei întrucât ar fi creştină.

Femeia a fost achitată recent de Curtea Supremă, iar mii de pakistanezi au ieşit în stradă pentru a-şi exprima furia faţă de această decizia. Ei cer uciderea ei şi a celor trei judecători de la Curtea Supremă responsabili de acest caz.

„Achitarea Asiei Bibi la Curtea Supremă a Pakistanului a fost o adevărată uşurare pentru toate cele şi toţi cei care, la fel ca mine, i-au adus sprijin şi au făcut apel la eliberarea ei în ultimi ani“, a declarat primăriţa socialistă în marja unei deplasări la Lille. „Dar situaţia ei rămâne deosebit de precară, deoarece se află în continuare în spatele gratiilor şi face (...) obiectul a foarte multe ameninţări cu moartea“, a adăugat ea, citată de „L'Express“.

„Franţa trebuie să vină în ajutorul ei, precum şi al familiei sale, intervenind pe lângă Pakistan pentru a-i permite să se refugieze într-o altă ţară, unde va fi în siguranţă şi unde va putea să-şi practice religia creştină în libertate totală“, a insistat Anne Hidalgo.

În 2014, primăriţa capitalei Franţei i-a acordat Asiei Bibi titlul de cetăţean de onoare, încercând astfel să-şi pună umărul „la protejarea ei“.

„Acum este achitată. Sunt pregătită să o primesc la Paris“, a spus Hidalgo.

Pentru a face faţă furiei protestatarilor, Guvernul a încheiat un acord cu ei în cazul Asiei Bibi. Conform acordului, Guvernul s-a angajat să nu-i permită părăsirea ţării şi să nu blocheze o cerere de revizuire a deciziei de achitare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările