Prima doamnă a crimei din Mexic a fost arestată. Primarul şi soţia sa, responsabili de dispariţia a 43 de studenţi, se ascundeau în Capitală

Prima doamnă a crimei din Mexic a fost arestată. Primarul şi soţia sa, responsabili de dispariţia a 43 de studenţi, se ascundeau în Capitală

Primarul Abarca şi soţia sa Maria de los Angeles Pineda au fost reţinuţi în capitala Mexicului FOTO AP

Poliţia mexicană a anunţat că a reuşit să-i prindă pe Jose Luis Abarca, primarul din Iguala, dar şi pe soţia sa care ar fi comandat uciderea a 43 de studenţi, notează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jose Luis Abarca şi soţia sa, Maria de los Angeles Pineda au fost reţinuţi de poliţia federală în capitala Ciudad de Mexico, potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei. Martorii la arestare au descris cum cuplul era înghesuit în maşinile poliţiei. 

Abarca şi Pineda au fost arestaţi într-un apartament şi duşi la interogatorii. Oficialii speră să facă lumină în cazul dispariţiei celor 43 de studenţi. 
 
Mandatul de arestare pe numele primarului Abarca şi al soţiei Sale, Pineda, a fost emis după ce poliţiştii din Iguala au declarat că au primit ordin de la cei doi să oprească 43 de studenţi care, credea Pineda, îi vor întrerupe un discurs.
 
Studenţii de la un colegiu pedagogic învecinat ajunseseră în Iguala pentru a strânge fonduri pentru o excursie. De atunci, aceştia nu au mai fost găsiţi. O serie de săpături au scos la iveală morminte comune în zonă, însă testele iniţiale sugerează că trupurile descoperite nu aparţin celor 43 de studenţi dispăruţi.
 
Tot mai multe cadavre se descoperă în gropi comune din zonă, iar oficialii au început să aibă îndoieli despre acurateţea testelor iniţiale, scrie BBC.
 

Citeşte şi:
 
 
Maria de los Angeles Pineda Villa era „prima doamnă“ din spatele crimelor într-un orăşel din Mexic. În Iguala, soţia primarului a pecetluit soarta a 43 de studenţi, doar pentru că nu voia să fie deranjată în timpul unui discurs.
 
 
Ministrul Justiţiei din Mexic a anunţat, miercuri, că a emis un mandat de arestare pe numele lui Jose Luis Abarca, primarului din localitatea Iguala unde au dispărut zeci de studenţi la 26 septembrie. Edilul şi soţia sa au legături cu gruparea criminală Guerreros Unidos, iar după ce pe numele lor au primit mandate de arestare nu mai sunt de găsit.
 
 
Autorităţile judiciare mexicane au anunţat vineri arestarea presupusului şef al cartelului de traficanţi de droguri suspectat că ar fi responsabil de dispariţia, acum trei săptămâni, la Iguala (sud), a 43 de studenţi după un atac armat provocat de poliţie, relatează AFP.
 
 
Mexic trebuie să rezolve dispariţia a 43 de studenţi care fuseseră atacaţi de poliţie posibil la ordinele primarului. Ultima oară tinerii au fost văzuţi cu peste zece zile în urmă, în Iguala, un oraş mexican răvăşit de violenţa dintre bande.
 
 
O groapă comună în care se afla un număr încă necunoscut de cadavre a fost descoperită sâmbătă în apropierea oraşului mexican Iguala, unde 43 de studenţi au dispărut în urmă cu opt zile, după atacuri cu gloanţe ale poliţiei locale şi grupărilor armate, potrivit unei surse din poliţie, citate de AFP.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: