Preşedinţi din întreaga lume ale căror rude au avut probleme cu legea

Preşedinţi din întreaga lume ale căror rude au avut probleme cu legea

Fratele preşedintelui Traian Băsescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care e acuzat de luare de mită FOTO Adevărul

Cazul Mircea Băsescu - Bercea Mondial a fost un subiect intens mediatizat atât de presa naţională, cât şi de cea internaţională. Acest caz, în care o rudă apropiată preşedintelui are probleme cu legea, nu este unic în lume, cazuri cunoscute fiind întâlnite în Statele Unite, Asia sau Africa. Iată câteva exemple de rude ale preşedinţilor care au fost condamnate la închisoare sau au avut probleme legale.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Statele Unite – unchiul lui Barack Obama (în funcţie din 2008)
 
Unchiul lui Barack Obama din Kenya, cunoscut ca “Unchiul Omar”, a fost arestat pentru că a condus sub influenţa alcoolului în afara oraşului Boston şi reţinut ca imigrant ilegal. Această arestare a rezolvat “misterul” dispariţiei unchiului Omar, despre care Barack Obama a scris în memoriile sale că a parasit Kenya în 1960 şi s-a mutat în America, potrivit The Australian.
 
Onyago Obama, în vârstă de 67 de ani, a fost reţinut pe 24 august 2011 în oraşul Framingham din Massachusetts, fiind surprins înainte de a lovi o maşină de patrulare de la volanul unui Mitsubishi 4x4, potrivit poliţiştilor. Testele de alcoolemie au relevat o cantitate de 0,14 mg/ 100 ml alcool în sânge, peste limita legală din stat, de 0,08 mg. Acuzatul a pledat nevinovat, însă a fost reţinut în arest în baza unui mandat pentru imigrare ilegală.
 
Statele Unite – unchiul lui Barack Obama (in functie din 2008)
 
Franţa – fiul lui Francois Mitterand (în functie între 1981 - 1995)
 
Fiul lui Francois Mitterand a fost condamnat în 2009, alături de un fost ministru, de o curte de justiţie din Franţa în urma unor acuzaţii legate de traficul ilegal de arme în Angola în timpul războiului civil, notează The Telegraph.
 
Un tribunal din Franţa a acuzat atunci 42 de persoane pentru vinderea de arme către Angola, în ciuda unui embargo impus de ONU. Jean-Christophe Mitterand, fiul preşedintelui Francois Mitterand, a fost consilierul tatălui său pe probleme africane. Acesta a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi a luat o amendă de 375.000 de euro pentru primirea unor sume provenite din vânzările ilegale de arme către Angola. A acceptat milioane de dolari ca “taxă de consultare” cu privire la armele vândute între 1993 si 1998, potrivit acuza.iilor din procesul mediatizat sub numele de “Angolagate”.
 
Procesul a investigat cazul unor vânzări de arme în valoare de 790 milioane de dolari către partidul Mişcarea Populară pentru Eliberarea Angolei (MPLA), condus de preşedintele angolez Eduardo dos Santos. Vânzarea armelor s-a făcut între anii 1993 şi 1998, când acesta lupta împotriva rebelilor Uniunea Naţională pentru Independenţa Totală (UNITA).
 
Franta – fiul lui Francois Mitterand (in functie intre 1981 - 1995)
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările