Preşedintele Venezuelei a declarat război „burghezilor“

Preşedintele Venezuelei a declarat război „burghezilor“

Preşedintele Venezuelei, Nocolas Maduro

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a intensificat campania împotriva capitaliştilor, trimiţând la închisoare peste 100 de oameni de afaceri „burghezi“, parte a ceea ce preşedintele numeşte un „război economic“ împotriva preţurilor incorecte.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am rupt coloana vertebrală a războiului economic şi a loviturii de stat economice pe care o pregăteau. Avem la acest moment în spatele gratiilor peste 100 de burghezi“, declarat Maduro. În ultimele săptămâni, preşedintele a trimis soldaţi să pună sechestru pe magazinele de electronice acuzate de preţuri incorecte, constituirea de stocuri nejustificate şi speculă.

 Magazinele au fost ulterior luate cu asalt de vânători de chilipiruri şi au avut loc chiar şi jafuri, afirmă martori oculari, potrivit „Financial Times“. De asemenea, statul a trimis inspectori la circa 1.400 de alte firme. Guvernul afirmă că oameni de afaceri fără scrupule aparţinând „burgheziei parasite“ au majorat preţurile la unele produse de peste zece ori. Preşedintele a afirmat că va impune limite marjelor de profit şi va intensifica verificările, pentru a se ajunge la preţuri „corecte“.

„Sunt barbari, aceşti paraziţi capitalişti“, a subliniat liderul de la Caracas.
Pentru criticii regimului, acţiunile autorităţilor reprezintă o încercare de a transfera asupra sectorului privat vina pentru deteriorarea situaţiei economice a ţării. Maduro a moştenit o bombă cu ceas de la precedentul preşedinte, Hugo Chavez, scrie „Financial Times“. Lipsa unor politici adecvate a condus la declinul rezervelor valutare şi la o inflaţie de 54%.


citeşte şi

Venezuela: preşedintele Maduro a obligat lanţurile de magazine să scadă preţurile

Guvernul socialist al preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro „a pus sechestru” pe un lanţ magazine cu electronice şi electrocasnice, decizie ce face parte dintr-o campanie de represiune faţă de companiile acuzate că vând produse la suprapreţ şi că afectează economia deja fragilă a ţării.

Venezuela: Preşedintele Nicolas Maduro a înfiinţat Ministerul Fericirii Supreme

Venezuelenii au avut parte de o surpriză în această săptămână, când preşedintele Nicolas Maduro a anunţat în cadrul unui interviu televizat că a creat un nou post în guvernul de la Caracas. Deşi mulţi au crezut că este o glumă, liderul venezuelean a spus că a înfiinţat Ministerul Fericirii Sociale Supreme. Anunţul lui Maduro nu a întârziat să producă reacţii diverse, de la indignare la sarcasm.

Maduro acuză Twitter că a şters mii de abonaţi ai contului său

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a afirmat că contul său pe Twitter şi ale membrilor Guvernului au fost ţinta unor "atacuri" ale acestei firme, în opinia sa complicea opoziţiei de dreapta, relatează AFP.

Preşedintele venezuelean a încercat să strecoare ilegal mai mulţi agenţi cubanezi în Statele Unite

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a încercat să „strecoare“ în SUA mai mulţi agenţi cubanezi fără viză, dar cărora liderul de la Caracas le-a dat paşapoarte de Venezuela, relatează joi cotidianul spaniol „ABC”, citând surse apropiate delegaţiei care trebuia să participe la Adunarea Generală de la ONU.

:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările