Preşedintele Parlamentului din Irak, Mohamed Al-Halbousi, vizat de un atac cu rachete

Preşedintele Parlamentului din Irak, Mohamed Al-Halbousi, vizat de un atac cu rachete

Mohamed al-Halbousi foto Diplomatic Informer Magazin

Trei rachete au căzut în apropierea locuinţei preşedintelui parlamentului irakian la câteva ore după ce justiţia a validat realegerea sa în funcţie.

Locuinţa lui Mohamed Al-Halbousi a fost ţinta unui atac cu rachete marţi, 25 ianuarie. Atacul nu a fost revendicat deocamdată.
 
Rachete de tip Katiuşa au căzut în cursul serii la „500 de metri” de locuinţa lui Al-Halbousi din localitatea Gourma, în provincia Al-Anbar, la vest de Bagdad, a indicat pentru AFP un înalt responsabil din serviciile de securitate irakiene, citat de Digi24.
 
Acesta a precizat, sub rezerva anonimatului, că atacul l-a „vizat” pe preşedintele parlamentului, precizând că nu ştie dacă Al-Halbousi se afla la domiciliu în momentului tirului.
 
Doi copii au fost răniţi şi „transferaţi la spitalul din Gourma”, a indicat poliţia într-un comunicat.
 
Atacul intervine într-un context politic deosebit de încărcat în Irak, marcat de violenţe şi de invective între oficiali, la peste trei luni de la alegerile legislative din 10 octombrie, care au consacrat victoria liderului şiit Moqtada Sadr, considerat un factor turbulent, dar de neocolit, notează AFP.
 
Mohamed Al-Halbousi are 41 de ani şi este un influent responsabil politic al comunităţii sunnite, minoritară în Irak. El prezidează parlamentul unicameral din 2018.
 
 

Vă recomandăm şi: 

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările