Preşedintele Palestinei neagă zvonurile: „Nu există un acord secret cu Israelul”

Preşedintele Palestinei neagă zvonurile: „Nu există un acord secret cu Israelul”

Mahmoud Abbas, preşedintele Palestinei, în timpul conferinţei ONU din septembrie. FOTO: Reuters

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a negat zvonurile potrivit cărora Palestina a acceptat în secret construirea unor noi aşezări israeliene în schimbul eliberării a 26 de prizonieri palestinieni din închisorile israeliene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Unii oameni au spus că am încheiat o înţelegere prin acceptarea aşezărilor israeliene. Eu le spus să înceteze (declaraţiile), colonizarea (israeliană) este absolut ilegală”, a declarat Abbas miercuri, după ce 21 din cei 26 de palestinieni au fost eliberaţi din Cisiordania marţi noaptea.

Mass-media din Palestina i-a citat pe oponenţii lui Abbas care au spus că preşedintele a încheiat un acord secret cu Israelul şi să ignore continuarea colonizărilor israeliene a  Cisiordaniei şi a Ierusalimului de Est, în schimbul eliberării prizonierilor.

Potrivit unui acord mediat de Statele Uite ale Americii, Israelul a promis că va elibera 104 prizonieri care au fost încarceraţi înainte de semnarea tratatelor de pace israeliano-palestiniene de la Oslo, în 1993.

„Cel de-al treilea grup de prizonieri va fi eliberat în următoarele două luni, iar mai apoi cel de-al patrulea grup, al cincilea, până când vor fi puţi în  libertate toţi”, a explicat Abbas.

„Nu va fi semnat niciun acord permanent de pace atât timp cât va mai exista chiar şi numai un prizonier palestinian în închisorile israeliene”, a subliniat liderul palestinian. Datele oficiale arată că există mai mult de 4.500 de prizonieri palestinieni în închisorile din Israel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările