Preşedintele Iranului le-a urat un an nou fericit evreilor din lumea întreagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul preşedinte al Iranului, Hassan Rohani, le-a urat evreilor din lumea întreagă „un Rosh Hashanah binecuvântat”, sărbătoare care marchează începutul unui nou an în tradiţia iudaică. Mesajul, postat pe Twitter, nu a fost infirmat de preşedinţia de la Teheran.

„Când soarele stă să apună aici, în Teheran, urez tuturor evreilor, în special celor iranieni, un Rosh Hashanah binecuvântat”, a scris Rohani, adăugând o fotografie cu Zidul Plângerii.

Administraţia prezidenţială de la Teheran nu a negat că @HassanRouhani, contul de pe care a fost postat mesajul, ar aparţine liderului. În consecinţă, mesajul ar fi fost şters dacă Rohani n-ar fi fost de acord cu el, comentează „Haaretz”.

De altfel, câteva ore mai târziu, Rouhani a transmis acelaşi mesaj şi în persană. Urarea şi-a găsit repede ecou, Javad Zarif, ministrul de Externe de la Teheran urându-i preşedintelui: „Rosh Hashanah fericit!”.

Rohani a fost ales anul acesta şi se crede că ar fi dispus să facă programul nuclear iranian mai transparent, însă rezistă cererilor occidentale şi ale Israelului de a reduce îmbogăţirea uraniului.

În cursul campaniei electorale, el a calificat discursul la adresa evreilor susţinut de fostul preşedinte Mahmoud Ahmadinejad drept „o retorică a urii”.

În Iran trăiesc mai puţin de 10.000 de evrei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite