Preşedintele Ecuadorului nu a decis încă să „autorizeze“ transferul lui Snowden în Ecuador

Preşedintele Ecuadorului nu a decis încă să „autorizeze“
transferul lui Snowden în Ecuador

Edward Snowden FOTO The Atlantic

Preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa, a anunţat joi că nu a hotărât încă să „autorizeze“ transferul pe teritoriul său al informaticianului american Edward Snowden, căutat de Washington pentru spionaj, precizând că aceasta este „sarcina autorităţilor ruse“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dacă va fi autorizat să intre pe teritoriul ecuadorian? Este o problemă pe care nu am examinat-o la început. O vom examina probabil, însă pentru moment el este în Rusia“, a declarat Correa, citat de agenţia France Presse.

Liderul socialist a mai confirmat că nu poate „instrui“ cererea de azil a fostului colaborator al Agenţiei naţionale de securitate, cât timp acesta din urmă se află  pe teritoriului Ecuadorului, fie că este vorba de ţară sau de o ambasadă ecuadoriană în străinătate.

„Azilul se cere unui stat când individul se află pe teritoriul său. Snowden nu este pe teritoriu ecuadorian, astfel tehnic nu putem instrui cererea ce azil“, a subliniat Correa.

Aflat la originea dezvăluirilor despre un vast program american de supraveghere telefonică şi electronică, Snowden, în vârstă de 30 de ani, se află în prezent în zona internaţională de tranzit a aeroportului Moscova-Şeremetievo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările