Preşedintele Braziliei, către cabinetul său: „Nu cumpărăm vaccinul chinez”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a scris pe reţele sociale că ţara sa nu va cumpăra vaccinul produs de compania chineză Sinovac, după ce un susţinător l-a îndemnat să nu cumpere vaccinul dezvoltat de China, relatează WION.

„Cu siguranţă nu vom cumpăra vaccinul chinez”, a scris Bolsonaro pe o reţea socială răspunzând unui susţinător, după ce acesta s-a exprimat împotriva vaccinului dezvoltat de China. El a adăugat însă că va oferi clarificări ceva mai târziu.

„Vă avertizez: nu cumpărăm vaccinul din China”, ar fi spus Bolsonaru cabinetului său, potrivit The Guardian care citează presa braziliană.

Pe contul său de Twitter, Bolsonaro a precizat că populaţia Braziliei va fi imunizată cu acel vaccin care va obţine toate certificările necesare din partea autorităţilor de reglementare.

„Nu vom fi cobaii nimănui”, a conchis preşedintele brazilian.

Bolsonaro şi guvernatorul statului São Paulo, João Doria, sunt adversari politici, acesta din urmă intenţionând să candideze la preşedinţie în 2022.

Declaraţia preşedintelui brazilian vine după ce ministrul sănătăţii Eduardo Pazuello declarase marţi că guvernul va achiziţiona vaccinul companiei Sinovac care va fi inclus în programul de imunizare al Braziliei alături de vaccinul britanic dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford.

Administraţia lui Bolsonaro a decis în favoarea vaccinului britanic care va fi produs la centrul de cercetări biomedicale FioCruz din Rio de Janeiro.

Institutul Butantan, un centru de cercetare din statul Sao Paulo, testează vaccinul dezvoltat de Sinovac, guvernatorul João Doria spunând că speră ca vaccinul să fie autorizat până la sfârşitul anului, urmând ca populaţia să fie imunizată din ianuarie.

Vaccinul experimental al Chinei se află în faza a treia a studiilor clinice în mai multe părţi ale lumii, vaccinul fiind testat până acum pe 9.000 de voluntari. Rezultatele preliminare au arătat că vaccinul a trecut verificările de siguranţă. Printre ţările care testează vaccinul dezvoltat de Sinovac se află Turcia şi Indonezia.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite