Preşedintele Braziliei ar putea fi acuzat de omucidere în masă pentru modul în care a gestionat pandemia de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele şi alţi oficiali guvernamentali
ar fi permis răspândirea coronavirusului în rândul populaţiei cu scopul de a
obţine „imunitatea de turmă”.
Preşedintele şi alţi oficiali guvernamentali ar fi permis răspândirea coronavirusului în rândul populaţiei cu scopul de a obţine „imunitatea de turmă”.

Jair Bolsonaro, preşedintele Braziliei, ar putea fi acuzat de omucidere în masă, în condiţiile în care un comitet al Congresului brazilian este pregătit să formuleze acuzaţii în legătură cu modul de gestionare a pandemiei din această ţară, arată un raport guvernamental intrat în posesia CNN.

Preşedintele şi alţi oficiali guvernamentali ar fi permis răspândirea coronavirusului în rândul populaţiei cu scopul de a obţine „imunitatea de turmă”, scrie CNN.

Peste 600.000 de oameni au murit de COVID-19 în Brazilia, ţară care se clasează pe locul doi în lume, având cele mai multe decese de la începutul pandemiei până în prezent. 

Extrase din document arată că raportul anchetei atribuie administraţiei Bolsonaro mai mult de jumătate dintre aceste decese şi solicită formularea unor acuzaţii de crimă în masă împotriva preşedintelui.

De asemenea, în raport se recomandă acuzaţii penale împotriva altor 69 de persoane printre care s-ar număra trei dintre fiii lui Bolsonaro şi numeroşi actuali şi foşti oficiali guvernamentali.

Comisia de anchetă a Senatului brazilian a declarat pentru CNN că se preconizează ca documentul de aproape 1.200 de pagini să fie discutat oficial în Senatul Braziliei miercuri.

Nu este clar dacă rezultatele acestui raport ar putea duce la acuzaţii penale.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite