Preşedintele Braziliei, cunoscut pentru sfidarea măsurilor anti-coronavirus, a fost depistat pozitiv

Preşedintele Braziliei, cunoscut pentru sfidarea măsurilor anti-coronavirus, a fost depistat pozitiv

Jair Bolsonaro (în centrul imaginii) făcând poze cu simpatizanţii ignorând total recomandările de sănătate FOTO EPA-EFE

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost depistat pozitiv la testul pentru noul coronavirus, informează agenţia de presă Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jair Bolsonaro, în vârstă de 65 de ani, a fost testat după ce a prezentat simptome specifice covid-19, boala provocată de noul coronavirus.

„Rezultatul tocmai a sosit, este pozitiv”, a declarat marţi şeful statului brazilian pentru un post de televiziune.

Preşedintele Braziliei este unul dintre liderii mondiali care refuză să se conformeze recomandărilor sanitare privind încetinirea răspândirii noului coronavirus.

Bolsonaro a calificat noul coronavirus drept o „gripă uşoară” şi s-a certat adesea cu guvernatorii care au ales să impună restricţii.

Mai mult, el a încurajat încălcarea măsurilor de izolare, apărând fără mască de protecţie în mijlocul mulţimii.

Recent, judecătorul Renato Borelli a stabilit o amendă de 2.000 de reali (387 de dolari) pe zi pentru Bolsonaro în cazul continuării sfidării ordonanţei federale destinate încetinirii răspândirii noului coronavirus.

Brazilia este a doua cea mai afectată ţară din lume de covid-19, având până acum 1.628.283 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care 65.631 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: