Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a vizitat sediul CIA în prima sa călătorie oficială la Washington

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a vizitat sediul CIA în prima sa călătorie oficială la Washington

FOTO AFP

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a vizitat sediul CIA luni, el încercând să obţină susţinerea administraţiei Trump în prima sa călătorie oficială la Washington, scrie Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vizita de trei zile subliniază apropierea lui Bolsonaro faţă de influenţa SUA în America Latină, el acceptând-o pentru a se confrunta cu ceea ce el numeşte ameninţarea comunistă pentru democraţie.
 
Preşedintele Donald Trump îl va primi pe Bolsonaro la Casa Albă marţi, o întâlnire organizată la câteva săptămâni după ce Bolsonaro şi-a început oficial mandatul pe 1 ianuarie.
 
Ideologia apropiată a celor doi lideri a creat aşteptări ridicate privind o cooperare mai intensă între cele mai mari ţări din cele două Americi, deşi consilierii ambelor părţi nu se aşteaptă la progrese semnificative în prima vizită.
 
Statele Unite îşi va intensifica legăturile militare cu Brazilia, ele ajungând la un nivel care este rezervat de obicei pentru aliaţii NATO, au informat oficialii brazilieni.
 
Şase miniştri care călătoresc cu Bolsonaro au pregătit acorduri privind colaborarea în domeniul energiei nucleare şi a poliţiei dar şi pentru un comerţ mai deschis privind bunurile agricole.
 
Totuşi, brazilienii nu s-au arătat interesaţi de a se implica în războiul comercial al SUA cu China, care a înlocuit de mult Brazilia drept cel mai mare partener comercial al Washingtonului.
 
Ministrul Economiei Paulo Guedes a declarat luni la Washington că relaţiile mai apropiate cu SUA nu vor afecta comerţul Braziliei cu China.
 
Consilierii prezidenţiali precum şi purtătorul de cuvânt al lui Bolsonaro au declarat în timpul cinei de duminică faptul că programul său de luni dimineaţă va fi privat. Însă fiul lui Bolsonaro, Eduardo, a dezvăluit pe Twitter vizita la CIA.
 
„Merg acum cu preşedintele şi miniştrii la CIA, unele dintre cele mai respectate servicii secrete din lume. Va fi o oportunitate excelentă de a discuta despre subiecte internaţionale în regiune cu experţi şi tehnicieni de la cel mai înalt nivel”,  a scris Eduardo Bolsonaro pe Twitter.
 
Biroul lui Bolsonaro a informat că vizita la sediul CIA din Langley, Virginia arată importanţa pe care Bolsonaro o acordă „luptei împotriva crimei organizate şi a traficului de droguri şi nevoii de a îmbunătăţi serviciile secrete”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: