Premierul israelian acuză poliţia că face presiuni asupra martorilor pentru a-l „murdări“

Premierul israelian acuză poliţia că face presiuni asupra martorilor pentru a-l „murdări“

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu Foto: EPA/EFE

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a acuzat poliţia că face presiuni asupra martorilor cu intenţia de a-l „murdări“, în contextul intensificării anchetelor de corupţie care îl vizează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o înregistrare video publicată miercuri pe pagina sa de Facebook, Benjamin Netanyahu a afirmat că, „inventându-se martori“ împotriva lui, se urmăreşte, de fapt, „să fie murdărit, chiar şi cu preţul minciunilor“, notează „The Daily Mail“.
 
Aceasta este prima reacţie directă a premierului după ce a devenit cunoscut faptul că fostul său consilier Nir Hefetz, care ar fi vizat de anchetatori în cazul Bezeq, va depune mărturie împotriva lui, remarcă AFP.
 
Premierul israelian a aflat, în timp ce era în vizită la Washington, că Hefetz, unul dintre oamenii săi de încredere, a semnat un acord cu anchetatorii care îi oferă statutul de „martor al statului“. Astfel, acesta nu va fi judecat, nu va merge la închisoare şi nu va plăti nicio amendă, a relatat presa israeliană.
 
Nir Hefetz este cel de-al treilea apropiat sau fost apropiat al premierului israelian care acceptă să coopereze cu anchetatorii în diferite dosare, după Ari Harow, fost şef de cabinet al lui Netanyahu, şi Shlomo Filber, un confident al lui Netanyahu.
 
Până acum, Benjamin Netanyahu a fost audiat de opt ori în cel puţin şase anchete în curs. Deşi nu a fost acuzat oficial, pe 13 februarie, poliţia a recomandat inculparea sa în două cazuri.
 
Însă Netanyahu susţine că este nevinovat şi respinge varianta demisiei.
 
„Când există ceva, nu e nevoie de genul acesta de martori, dar când nu este nimic, o mie de martori ai statului nu vor ajuta cu nimic“, a afirmat Benjamin Netanyahu.
 
„Ei vor continua ceea ce fac, iar eu voi continua acţiunea mea istorică pentru binele statului Israel“, a adăugat el.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările