Premierul egiptean: Sânii murdari ai mamelor cauzează epidemii de diaree

Premierul egiptean: Sânii murdari ai mamelor cauzează epidemii de diaree

Hisham Qandil, premierul Egiptului FOTO AFP

Inabilitatea femeilor din zonele rurale ale Egiptului de a-şi curăţa sânii a generat o epidemie de diaree, a anunţat miercuri premierul egiptean Hisham Qandil.

Şeful guvernului de la Cairo a vorbit despre epidemiile care au lovit în ultima perioadă comunităţile rurale. În timpul anunţului, oficialul a declarat că a fost de faţă când mamele din mediul rural, care nu şi-au curăţat sânii înainte să alăpteze, şi-au hrănit micuţii. Imediat după ce au fost alăptaţi, spune premierul, copiii au început să aibă diaree.

Premierul a mai spus că multe femei din zonele rurale ale Egiptului nu se îngrijesc să aibă corpul curat înainte a alăpta, notează International Business Times.

Qandil a făcut aceste remarci în timpul unei şedinţe de guvern. Femeile din Executiv au fost vizibil deranjate de comentariile lui Qandil, mai scris ibtimes.com.

Qandil a mai făcut remarci ciudate. În urmă cu câteva luni, şi-a pus poporul egiptean în cap după ce a propus o soluţie bizară de a economisi energie electrică. El le ceruse egiptenilor să se îmbrace numai cu haine din bumbac şi să stea într-o singură cameră, ca să economisească curent electric.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: