„Premiantele“ în gestionarea crizei COVID-19 au probleme. Care sunt cauzele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
China a intensificat testările în faţa unui nou val de infectări cu noul coronavirus
China a intensificat testările în faţa unui nou val de infectări cu noul coronavirus

Multe state care erau date drept exemplu pentru modul în care au gestionat criza Covid-19 înregistează din nou o creştere a numărului de cazuri. În regiunea Asia-Pacific, unde sunt ţările care au fost primele lovite de virus şi primele care au reuşit să ţină situaţia sub control, au apărut cazuri noi şi, creşteri aparent inexplicabile ale numărului de infectări.

Guvernele care au fost lăudate în urmă cu câteva luni pentru reacţia lor la pandemie par acum să aibă dificultăţi. China a raportat, marţi,  cel mai mare număr de cazuri de coronavirus la nivel local de la începutul lunii martie, pentru a doua zi consecutiv, majoritatea celor 64 de cazuri noi fiind înregistrate în Xinjiang. Hong Kong se confruntă, de asemenea, cu un nou focar major, cu peste o mie de cazuri noi în ultimele două săptămâni şi cu şase zile consecutive în care au fost raportate peste 100 de cazuri. Noua creştere a apărut după ce oraşul părea să fi scăpat aproape de tot de cornonavirus şi a relaxat restricţiile. Japonia a înregistrat în ultima vreme o creştere a cazurilor noi, aproape de nivelul de la începutul pandemiei.

 Au fost aproximativ 5.000 de cazuri noi săptămâna trecută, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins. Cel mai mare focar a fost în capitalei Tokyo. Australia se confruntă, de asemenea, cu o creştere masivă a numărului de cazuri. Ţara mai avea doar câteva cazuri în iunie, dar numărul de cazuri a explodat în iulie. Statele din Europa Centrală şi de Est, cu excepţia Ungariei, cunosc o creştere îngrijorătoare a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus. Această explozie a numărului de cazuri a luat autorităţile prin surprindere. Iar cauza nu este cunoscută. Sunt mai multe ipoteze: fie că e vorba de o tulpină nouă, mai virulentă, fie că multe cazuri au rămas nedetectate, ducând astfel la infectarea tot mai multor oameni, fie că ar fi vorba de oameni veniţi din străinătate care au adus virusul, notează CNN. 

Numărul tot mai mare de tineri infectaţi cu COVID-19 ar putea fi la originea creşterii răspândirii coronavirusului în Europa, spune Dr. Hans Kluge, director regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, citat de BBC. El adaugă că autorităţile trebuie să comunice mai bine cu membrii tineri ai societăţii. „Un număr tot mai mare de ţări se confruntă cu focare localizate şi o reapariţie a cazurilor. Ceea ce ştim este că aceasta este o consecinţă a schimbării comportamentului oamenilor”, a spus el. „Primim rapoarte de la mai multe autorităţi medicale despre o proporţie mai mare de noi infectări în rândul tinerilor. Pentru mine, acest lucru este suficient pentru a spune că e nevoie să regândim modul de implicare a tinerilor”, a spus Kluge. Reprezentantul OMS spune că îi înţelege pe tinerii care „nu vor să rateze vara”, dar spune că aceştia trebuie să fie atenţi.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite