Poliţiştii afgani şi-au reluat activitatea alături de talibani pe aeroportul din Kabul. Există semne că totul va reveni la normal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De mai multe zile, se înmulţesc semnele unei reveniri la normal pe aeroportul din Kabul. FOTO EPA-EFE
De mai multe zile, se înmulţesc semnele unei reveniri la normal pe aeroportul din Kabul. FOTO EPA-EFE

Poliţia afgană şi-a reluat activitatea la punctele de control de pe aeroportul din Kabul alături de talibani, au declarat duminică doi ofiţeri, o premieră de la preluarea puterii de către mişcarea islamistă la 15 august. De mai multe zile, se înmulţesc semnele unei reveniri la normal pe aeroport.

„Am revenit ieri la muncă, la peste două săptămâni după ce am fost trimis acasă", a declarat pentru AFP unul dintre poliţişti, sub acoperirea anonimatului, transmite Agerpres. 

„Am primit un telefon de la un înalt comandant taliban care mi-a cerut să revin. A fost minunat ieri. Sunt foarte bucuros să lucrez din nou", a declarat un altul.

Un angajat al aeroportului, însărcinat cu securitatea pentru o companie privată, a confirmat că poliţia a fost trimisă sâmbătă în jurul aeroportului pentru a asigura paza împreună cu talibanii.

După 20 de ani de când au fost alungaţi de la putere de o coaliţie condusă de SUA, talibanii au preluat controlul asupra ţării la 15 august, în urma unei ofensive militare fulgerătoare.

Venirea lor la putere a creat, la sfârşitul lunii august, scene de haos pe aeroportul din Kabul, cu mii de afgani, speriaţi de întoarcerea talibanilor, încercând cu disperare să urce în avioanele puse la dispoziţie, printre altele, de SUA.


 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite