Poliţia indiană s-a pregătit să-l apere pe Trump de maimuţe

Poliţia
indiană s-a pregătit să-l apere pe Trump de maimuţe

FOTO EPA

Forţele de ordine din India încearcă să nu scape nimic din vedere cu prilejul vizitei lui Donald Trump, pregătindu-se să-l apere chiar şi de posibile maimuţe furioase.

Ştiri pe aceeaşi temă

Donald Trump este aşteptat în prima sa vizită oficială în India, programată pentru 24-25 februarie.

Pentru a preveni incidentele, forţele locale de ordine fac pregătirile specifice unei astfel de vizite. Nimic nu le scapă din vedere, nici măcar posibilitatea ca unele maimuţe să devină furioase în timpul deplasării preşedintelui american la Taj Mahal, celebrul monument din oraşul Agra.

Circa 700 de macaci ar vieţui în apropierea acestui obiectiv turistic. Iar atacurile asupra turiştilor şi localnicilor sunt frecvente aici, soldându-se chiar şi cu morţi.

Astfel, poliţia locală a fost echipată cu praştii menite îndepărtării eventualilor agresori.

O altă pregătire legată de această vizită a captat atenţia publicului, şi anume construcţia unui zid de doi kilometri lungime şi 2 metri înaălţime de-a lungul unui traseu prevăzut pentru Trump la Ahmedabad, oraşul de origine al actualului premier indian Narendra Modi. Detractorii spun că acest zid nu este decât o modalitate de a feri mizeria şi sărăcia din zonă de ochii preşedintelui american.

Autorităţile indiene vor cheltui 13 milioane de euro pentru găzduirea lui Trump, dintre care 500.000 de euro doar pentru flori, scrie slate.fr.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: