Ploi abundente în Emiratele Arabe după ce autorităţile au comandat  însămânţarea norilor. Metoda a fost folosită pentru a domoli un val de căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul Meteorologic Naţional din
Emiratele Arabe Unite a declarat portalului Gulf News că s-au efectuat
operaţiuni de „însămânţare a norilor”, pentru a creşte precipitaţiile. FOTO: Shutterstock
Centrul Meteorologic Naţional din Emiratele Arabe Unite a declarat portalului Gulf News că s-au efectuat operaţiuni de „însămânţare a norilor”, pentru a creşte precipitaţiile. FOTO: Shutterstock

Ploi abundente au căzut miercuri şi joi în mai multe regiuni din Emiratele Arabe după ce ţara din Orientul Mijlociu a „comandat” ploi artificiale pentru a opri un puternic val de căldură care a afectat ţara şi a ridicat temperaturile până la 50 de grade Celsius. Cu ajutorul tehnologiei „însămânţării” norilor au fost provocate ploi abundente care au mai redus din temperatură.

Tehnică care permite să fie mărită cantitatea şi să existe control asupra tipului de precipitaţii prin utilizarea anumitor agenţi chimici care interacţionează cu norii se numeşte  „însămânţare a norilor  (n. red. - cloud seeding), potrivit Digi24. 

Ploi abundente au căzut miercuri şi joi în mai multe regiuni din Emiratele Arabe Unite, inclusiv Abu Dhabi, Dubai şi Sharjah, care se aflau în mijlocul unui val de căldură cu temperaturi de până la 50 de grade Celsius timp de câteva zile, conform Mediafax.

Primăvara trecută, ţara arabă a testat utilizarea dronelor, pentru a induce ploaia prin aplicarea de şocuri electrice asupra norilor, fără utilizarea substanţelor chimice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite