Planul Statului Islamic de cucerire a lumii, un „Mein Kampf“ jihadist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficiali ai serviciilor secrete americane compară un nou document al Statului Islamic, descoperit recent, cu volumul „Mein Kampf/Lupta mea“, scris de Adolf Hitler. Documentul dă vina pe Israel pentru dezvoltarea Statului Islamic şi îl „încoronează“ pe Barack Obama, preşedintele american, drept „Catârul Evreilor“. Mai mult, din cele şase etape stabilite pentru cucerirea lumii, primele trei ar fi fost deja îndeplinite.

„Mein Kampf“-ul califatului

Descoperit în Pakistan de către Institutul Media American (American Media Institute – AMI), într-o regiune tribală izolată, documentul lung de 32 de pagini şi scris în dialectul urdu promovează o bătălie apocaliptică drept soluţie finală. În paginile manuscrisului se susţine că liderul islamist ar trebui recunoscut drept unicul conducător al celor un miliard de musulmani ai lumii, adunaţi într-un imperiu religios numit „califat“, notează „Israel National News“.

Se citeşte ca un Mein Kampf al califatului. În timp ce lumea priveşte filme cu decapitări şi crucificări în Irak şi Siria, Statul Islamic se mută în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, şi acum vedem că are o strategie şi pentru Asia de sud. Este un truc magic: uită-te la mâna asta şi nu vei vedea ce face cealaltă“, explică un oficial din serviciile secrete americane.

„Statul Islamic va cuceri întreaga lume. Acesta este adevărul crud“

Fostul director al Agenţiei de Informaţii în Apărare, generalul Michael Flynn şi alţi oficiali americani au confirmat autenticitatea documentului, bazându-se pe semnele unice ale limbajului specific folosit pentru descrierea liderilor, dar şi pe stilul scrierii şi cuvintele cu tentă religioasă care se potrivesc cu dosarele despre organizaţia teroristă Statul Islamic.

Documentul nedatat, intitulat „O scurtă istorie a califatului Statului Islamic, Califatul potrivit Profetului“, este un plan care „detaliază intenţia, scopurile şi obiectivele, un avertisment căruia trebuie să-i acordăm atenţie“, explică Flynn.

Tonul este direct:

Acceptaţi faptul că acest califat va supravieţui şi va prospera până când va cuceri întreaga lume şi va decapita fiecare persoană care se revoltă împotriva lui Allah. Acesta este adevărul crud, înghiţiţi-l!

Israelul este de vină

Documentul susţine crearea unei noi armate teroriste în Afganistan şi Pakistan care să declanşeze un război în India şi să provoace o bătălie decisivă cu Statele Unite ale Americii. De asemenea, în el se detaliază complotul Statului Islamic care vizează atacul soldaţilor americani, în timp ce aceştia se retrag din Afganistan şi uciderea diplomaţilor americani şi a oficialilor pakistanezi. Documentul dă vina pentru dezvoltarea organizaţiilor jihadiste pe înfiinţarea Israelului, continuă „Israel National News“.

„Imediat ce guvernul britanic a renunţat la controlul Israelului, Ben-Guiron, liderul evreilor, a declarat independenţa statului, declanşând migraţia globală a evreilor către statul evreu şi lansând persecutarea sistematică a musulmanilor palestinieni care şi-au abandonat casele şi migrează“, se arată în document.

Bătălia care va aduce sfârşitul lumii – planul în şase etape

În document se dezvăluie istoria Statului Islamic care datează la începutul anilor '90 şi care explică de ce liderul Abu Bakr al-Baghdadi a răzbunat în 2011 moartea lui Osama bin Laden. „Pierderile pentru apostaţii şi ereticii americani au fost fără precedent, la fel şi ratele sinuciderii printre soldaţii americani. Această situaţie l-a forţat pe Catârul Evreilor, preşedintele american Obama, să anunţe un plan de evacuare“, notează documentul.

Planul de bătaie pentru „sfârşitul lumii“ este descris în şase etape, dintre care trei au fost îndeplinite deja. 

Faza 1 „Trezirea“ 2000-2003: Statul Islamic solicită „o operaţiune majoră împotriva SUA pentru a provoca o cruciadă împotriva islamului“ Faza 2 „Şoc şi groază“ 2004-2006: Statul Islamic va ademeni SUA în mai multe situaţii de război, inclusiv atacuri cibernetice, şi va înfiinţa organizaţii caritabile în lumea musulmană şi arabă care să susţină terorismul Faza 3 „Bazarea pe forţe proprii“ 2007-2010: Statul Islamic va crea „interferenţe“ în statele care se învecinează cu Irak, cu accentul pus pe Siria Faza 4 „Recoltarea/şantajarea/primirea“ 2010-2013: Statul Islamic va ataca „SUA şi interesele occidentale“ pentru a le distruge economia şi pentru a înlocui dolarul cu aurul şi argintul şi pentru a expune relaţia guvernelor musulmane cu Israelul şi SUA Faza 5 Declararea califatului 2013-2016: Aici nu se oferă multe detalii. Documentul stipulează doar „Califatul potrivit Profetului“ Faza 6 Război deschis 2017-2020: Statul Islamic prevede conflictul cu necredincioşii, iar „Allah va da victoria credincioşilor, după care pacea va stăpâni pământul“

În document, susţinătorii Al Qaeda şi talibanii sunt îndemnaţi să se alăture Statului Islamic în încercarea de a demola guvernele arabe ce au relaţii cu SUA şi Israel. Talibanii susţinuţi de sutele de milioane de dolari din petrolul irakian, bani de care se bucură Statul Islamic, „ar schimba jocul“, spun oficialii americani.

Un atac iminent în India

Documentul avertizează şi că se pun la cale atacuri în India şi prevede că acestea vor declanşa o confruntare apocaliptică cu americanii. „Chiar dacă SUA încearcă să atace cu toţi aliaţii ei, lucru pe care îl va face, fără îndoială, întreaga comunitate musulmană va fi unită, rezultând într-o bătălie finală“, scrie documentul.

Un război în India va creşte Statul Islamic şi va ameninţa stabilitatea în regiune, avertizează Bruce Riedel, un senior din Instituţia Brookings care a fost angajatul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) din SUA timp de peste 30 de ani. „Atacul în India reprezintă Sfântul Gral pentru jihadiştii sud-asiatici“, adaugă specialistul.

SUA nu mai reprezintă scopul principal

Spre deosebire de Al Qaeda, al cărei scop a fost America sau alte naţiuni occidentale, documentul spune că liderii Statului Islamic consideră că acest lucru este greşit din punct de vedere strategic: „În loc să ne epuizăm energia cu SUA, ar trebui să ne concentrăm pe înarmarea lumii arabe pentru înfiinţarea califatului.“ 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite