Planul ambiţios al Israelului în lupta contra schimbărilor climatice: reducerea emisiilor de carbon cu 85% până în 2050

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Israelului Naftali Bennett FOTO Arhivă
Premierul Israelului Naftali Bennett FOTO Arhivă

Israel îşi va scădea emisiile de carbon cu 85% faţă de nivelul din 2015 până în 2050, a anunţat guvernul condus de Naftali Bennett.

Autorităţile ţintesc să elimine majoritatea emisiilor din domeniul transportului şi al electricităţii. Criticii măsurilor propuse de guvern vor însă ţinte mai ambiţioase atunci când vine vorba de energie regenerabilă şi un program mai susţinut de stimulente pentru implementarea măsurilor, scrie BBC.

 O ţintă intermediară este cea de a reduce emisiile de carbon cu 27% până în 2030.

O măsură vehiculată anterior, dar omisă din planul final adoptat de guvern prevedea ca Israelul să producă 40% din totalul de energie electrictă din surse regenerabile până în 2030 şi 95% până în 2050, scrie Haaretz.

Premierul Naftali Bennett a declarat că măsurile vor duce la „o economie curată, eficientă şi competitivă” şi vor pune Israelul în prim planul luptei împotriva schimbărilor climatice.

Ţintele anunţate de autorităţi se supun acordului climatic de la Paris, semnat în 2015 de aproape 200 de state cu scopul păstrării temperaturii globale sub 2 grade Celsius peste temperatura din perioada pre-industrială.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite