Peste un milion de sudanezi au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele de la începutul conflictelor militare

Peste un milion
de sudanezi au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele de la începutul
conflictelor militare

Refugiaţi din Sudanul de Sud. FOTO: Reuters

Peste un milion de persoane din Sudanul de Sud au fost obligate să-şi părăsească domiciliile în ultimele trei luni în condiţiile conflictelor din acest stat unde condiţiile de trai se înrăutăţesc zilnic, potrivit unui comunicat al Organizaţiei Naţiunilor Unite, informează „Le Monde”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Documentul care a prezentat situaţia dramatică din ţara africană a fost realizat de oficiul Naţiunilor Unite din capitala Sudanului de Sud, Juba.

„La o sută de zile de la debutul conflictului din Sudanul de Sud mai mult de un milion de persoane au fost obligate să-şi părăsească locuinţele: 800.000 de persoane s-au orientat spre alte zone ale ţării, iar 255.00 s-au refugiat în ţări vecine (Etiopia, Kenya, Uganda şi Sudan)”, precizează comunicatul Oficiului de Coordonare pentru Afaceri Umanitare (OCHA), publicat vineri.

Conflictele armate violente au izbucnit pe 15 decembrie între forţele loiale preşedintelui  Salva Kiir şi susţinătorii fostului vicepreşedinte Riek Machar. Pentru o scurtă perioadă, în luna ianuarie, ostilităţile au încetat, însă din februarie tensiunile au reînceput.

Salva Kiir l-a acuzat pe vicepreşedinte că organiza o lovitură de stat, notează postul Voice of America. Însă Machar a respins acuzaţiile şi a declarat că violenţele se datorează unui complot pus la cale de rivalii preşedintelui Kiir.

Reprezentanţii guvernamentali ai Sudanului de Sud au declarat că exclud un posibil compromis ce presupune împărţirea puterii cu Riek Machar.

Purtătorii de cuvânt al celor două forţe combatante, aflaţi în capitala Etiopiei, Addis Abeda, nu au reuşit până în

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: