Peste 200 de recorduri meteorologice bătute de ultima vară din Australia

Peste 200 de recorduri meteorologice bătute de ultima vară din Australia

FOTO Shutterstock

Consiliul Climatului a întocmit un raport intitulat „Vara furioasă” şi atrage atenţia că ultima vară din Australia a bătut 205 recorduri meteo. Conform raportului, anotimpul a fost plin de valuri de căldură şi incendii de vegetaţie la est, în timp ce la vest au fost ploi grele şi inundaţii, conform BBC.

Cercetătorii spun că acestea sunt efectele schimbării climatului asupra Australiei. De asemenea, aceştia au mai arătat în raport că reţelele de electricitate vor fi supuse stresului de o creştere a cerinţei ce se preconizează.

Cele mai importante recorduri:

  • Cea mai fierbinte vară din istorie în Sydney, Brisbane şi Canberra.
  • Moree, un oraş din Ţara Galilor a avut parte de 54 de zile consecutive cu tempereturi de peste 35 de grade Celsius.
  • Adelaide a avut cea mai călduroasă zi de Crăciun a ultimilor 70 de ani (41.3 grade Celsius).
  • Perth a avut cea mai mare cantitate de ploaie înregistrată în istoria oraşului.
  • Temperaturile din sudul Ţării Galilor au depăşit cu 2.57 grade Celsius media normală, stabilind un nou record.
 
„Ne confruntăm cu o căldură extremă, fără precedent, care setează noi recorduri cu o viteză alarmantă şi fiecare colţ din Australia resimte impactul” a declarat Will Steffen, cercetătorul care a condus raportul, citat de BBC. Acesta a mai adăugat că vremea extremă va continua să se intensifice dacă australienii vor „sta cu mâinile în sân” şi nu vor căuta să folosească combustibili fosili.
 
De asemenea, autorii susţin că sistemul „îmbătrânit, ineficient şi poluant” de energie al Australiei va fi supus la şi mai multă presiune din cauza vremii.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările