Peste 200 persoane au fost ucise în Siria într-un atac al Statului Islamic

Peste 200 persoane au fost ucise în Siria într-un atac al Statului Islamic

Localnicii s-au apărat singuri până la apariţia autorităţilor FOTO Twitter

Militanţi ai Statului Islamic au ucis joi peste 200 de persoane într-un atac coordonat asupra unei zone deţinute de guvernul sirian, potrivit unor autorităţi locale şi a unui monitor de război, marcând cel mai mortal asalt al grupării din ultimii ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jihadiştii au luat cu asalt mai multe sate şi s-au folosit de mai mulţi sinucigaşi cu bombă în Sweida, care se află lângă o zonă deţinută de către Statul Islamic, relatează Reuters.
 
Şeful autorităţii sanitare din Sweida a declarat la un post de radio că 215 oameni au fost ucisi iar alţi 180 răniţi.
 
Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a precizat că atacatorii au ucis peste 200 de persoane, dintre care, cea mai mare parte, civili. Cu câteva ore în urmă, Statul Islamic publica o scrisoare în care menţiona că a omorât peste 100 de persoane în atacuri.
 
Jihadiştii au lansat atacuri simultane asupra mai multor sate aflate la nord-est de Sweida, unde s-au ciocnit cu forţele guvernamentale, reltează mass-media de stat.
 
În ce priveşte oraşul în sine, cel puţin doi atacatori s-au aruncat în aer. Unul lângă o piaţă publică, iar al doilea într-un alt district, conform televiziunii siriene. Agenţia de ştiri de stat SANA a declarat că alţi militanţi au fost ucişi înainte ca aceştia să-şi detoneze bombele. Unul dintre aceştia a fost spânzurat de către localnici chiar în faţa spitalului în care jihadistul voia să se arunce în aer.
 
Observatorul a menţionat că jihadiştii au luat mai mulţi ostatici din satele pe care le-au atacat.
 
Între timp, guvernatorul din Sweida, Amer al-Eshi a declarat într-o intervenţie televizată că autorităţile au arestat un atacator şi că „oraşul este acum sigur şi calm”.
 
Statul Islamic a pierdut anul trecut aproape toate teritoriile pe care le-a capturat în Siria în urma unor atacuri separate ale armatei ruse şi a unei alianţe militară susţinută de SUA. De atunci, preşedintele Bashar al-Assad a continuat să atace ultimele enclave deţinute de rebeli în apropiere de Damasc şi Homs.
 
După ce şi-a pierdut mai multe baze din estul Siriei anul trecut, Statul Islamic a lansat mai multe operaţiuni de insurgenţă din petice de teritoriu aflate în deşert. 

Video RT / Youtube

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: