Peste 150 de persoane sunt date dispărute după ce un vas supraîncărcat s-a scufundat în Nigeria

Peste 150 de persoane sunt date dispărute după ce un vas supraîncărcat s-a scufundat în Nigeria

Aproximativ 156 de oameni sunt daţi dispăruţi după ce s-a scufundat o navă în Nigeria. FOTO Arhivă/Shutterstock

Aproximativ 156 de pasageri au dispărut după ce o navă s-a scufundat într-un râu din nord-vestul Nigeriei. Majoritatea pasagerilor erau femei şi copii care călătoreau înspre statul Kebbi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile au spus că vasul era prea încărcat şi acesta este motivul pentru care s-a scufundat. Aceştia spun că cel puţin 20 de oameni au fost salvaţi, iar de cei dispăruţi se crede că au murit înecaţi.

Preşedintele Muhammadu Buhari a descris accidentul drept "devastator" şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

„Doar 20 de oameni au fost salvaţi, patru au fost găsiţi morţi şi restul de 156 de pasageri sunt daţi dispăruţi şi se crede că se află pe fundul râului", a declarat pentru AFP Yusuf Birma, manager local al Autorităţii căilor navale din Nigeria, conform Digi24.

Abdullahi Buhari Wara, şeful autorităţilor locale din districtul Ngaski, a transmis presei că vasul transporta şi saci de nisip de la o mină de aur, pe lângă cei aproximativ 200 de oameni.

Qasimu Umar Wara, un localnic din oraşul Wara, a spus că cinci cadavre au fost recuperate, însă probabil altele vor ieşi la suprafaţă în zilele următoare. Vasul era supraîncărcat, spune el: "Fratele meu este printre cei dispăruţi. Acesta e cel mai grav accident naval petrecut vreodată în apele acestea".

Accidentele navale pe râul Niger sunt frecvente, principala cauză fiind supraîncărcarea, precum şi lovirea trunchiurilor de copaci aflaţi pe fundul apei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările