Pentagonul a trimis nava de război USS Boxer în largul Iranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nava amfibie de război USS Boxer şi grupul său tactic au sosit în zona de operaţiuni a Flotei a Cincea a SUA, mobilizată inclusiv în largul Iranului, anunţă armata americană.

USS Boxer şi grupul său tactic s-au alăturat Flotei a Cincea a SUA, care operează din Marea Roşie până în Golful Persic via Oceanul Indian şi Marea Oman.

Nava este însoţită de vasul de transport USS John P. Murtha şi vasul de debarcare USS Harpers Ferry, arată un comunicat al Comandamentului Central al SUA publicat luni.

Potrivit comunicatului, acest grup naval înlocuieşte pe cel al USS Kearsarge, aflat în zonă din luna aprilie.

Comandantul escadronului aerian al USS Boxer, căpitanul Brad Arthur, spune că echipajul său este „pregătit să răspundă la orice tip de criză militară“.

Acest anunţ vine în contextul unor tensiuni sporite în Golful Persic şi Marea Oman, unde armata iraniană a doborât săptămâna trecută o dronă americană. Preşedintele american Donald Trump a luat în calcul un atac aerian, dar s-a răzgândit în ultima clipă. Potrivit lui, atacul ar fi făcut victime şi nu ar fi fost proporţional cu pierderea dronei. În schimb, liderul de la Casa Albă a impus noi sancţiuni regimului de la Teheran, inclusiv împotriva ghidului său suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite