Pentagonul enumeră câteva consecinţe la care se expune Turcia achiziţionând sistemele ruseşti S-400

Pentagonul enumeră câteva consecinţe la care se expune Turcia achiziţionând sistemele ruseşti S-400

Clădirea Pentagonului, sediul armatei americane FOTO Arhivă

Turcia riscă să se confrunte cu „consecinţe grave“ dacă va cumpăra sistemele ruseşti antirachetă S-400, aşa cum intenţionează, a avertizat vineri un purtător de cuvânt al Pentagonului, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dacă Turcia va achiziţiona sistemele S-400, vor exista consecinţe grave în ceea ce priveşte relaţiile noastre, relaţiile noastre militare“, a atenţionat Charles Summers într-o conferinţă de presă.

Potrivit oficialului american, odată cu primirea acestor sisteme, Turcia nu va mai avea acces la avioanele americane de luptă multirol F-35 şi la bateriile Patriot.

Statele Unite fac presiuni asupra Turciei să renunţe la achiziţionarea sistemelor S-400, evidenţiind faptul că acestea sunt incompatibile cu echipamentele militare utilizate de membrii NATO.

În plus, Statele Unite consideră că această achiziţie ar putea ameninţa secretele de fabricare a avionului F-35, care ar fi invizibile sistemelor ruseşti antirachetă.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a exclus din nou, miercuri, posibilitatea renunţării la cumpărarea sistemelor S-400, spre nemulţumirea aliatului său din NATO.

„În ceea ce priveşte S-400, afacerea s-a încheiat, nu se mai poate pune problema să dăm înapoi şi poate că după S-400 vom trece la S-500“, a declarat liderul de la Ankara pentru postul de televiziune Kanal 24.

Turcia aşteaptă sistemele ruseşti S-400 în vara acestui an.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: