Patru migranţi au murit înecaţi după ce au fost atacaţi de „paza de coastă libiană”

Patru migranţi au murit înecaţi după ce au fost atacaţi de „paza de coastă libiană”

Libienii ar fi vrut să fure benzină de la migranţi

Activiştii Sea Watch au anunţat că cel puţin patru migranţi au murit înecaţi în largul coastelor libiene, după ce ambarcaţiunea acestora a fost atacată de o barcă de viteză pe care scria ”paza de coastă libiană”, scrie News.ro, preluând BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă


Mai mulţi bărbaţi din barca de viteză ar fi sărit în ambarcaţiunea cu migranţi şi au început să-i lovească pe aceştia cu beţe, cauzând panică, potrivit sursei citate.

Organizaţia Sea Watch a precizat că cel puţin patru dintre cei 150 de migranţi de la bordul ambarcaţiunii au murit înecaţi, iar alţi 25 de migranţi sunt dispăruţi.

Între timp, un purtător de cuvânt al pazei de coastă libiene a declarat că nu are informaţii despre acest incident.

Motivul atacului rămâne necunoscut, însă un activist susţine că atacatorii încercau să fure motorul folosit de ambarcaţiunea încărcată cu migranţi.

„Incidentul violent al pazei de coastă libiene a cauzat o situaţie de panică în masă pe ambarcaţiunea gonflabilă, care era deja în pericol. O parte a ambarcaţiunii s-a scufundat, iar cei mai mulţi dintre migranţi au alunecat în apele Mării Mediterane”, porivit unui comunicat Sea Watch.

Circa 120 de persoane au fost salvate şi aduse la bordul unei nave a organizaţiei umanitare. Printre persoanele salvate se numără şi patru migranţ, care au fost aduşi la bord în stare de inconstienţă şi sunt trataţi.

Paza de coastă italiană a confirmat faptul că organizaţia umanitară s-a implicat în mai multe operaţiuni de salvare a migranţilor în cursul zilei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările