„Părem rele, dar vom fi fericite în viaţa de după moarte“. Povestea a două adolescente din Marea Britanie care au fugit de acasă să lupte pentru ISIS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două adolescente gemene din Marea Britanie au fugit din ţară pentru a lupta pentru ISIS şi au încercat să îi convingă şi pe ceilalţi membri ai familiei lor să facă acelaşi lucru.

După ce au fugit, Zahra şi Salma Halene, din Manchester, au trimis mesaje de ameninţare către membrii familiei, în care îşi descriau ura pentru „infideli” şi îi încurajau să se alăture organizaţiei teroriste, relatează Dailz Mail.

Un mesaj trimis de Zahra îl încuraja pe fratele ei să devină un mujahedin. „Poate îţi părem rele, dar vom fi fericite în vlaţa de apoi”, scria fata.

„Vii în Dawlah [ISIS]?  Ei o să te antreneze. O să întâlneşti băieţi din Anglia, China, Irnalda, Suedia, DE PESTE TOT. Vrei să îmi vezi Kalaşnikovul? Ha ha ha”, i-a scris una dintre gemene fratelui ei.

Adolescentele, în vârstă de 17 ani, au plecat din Manchester în luna iunie a anului trecut pentru a deveni mirese jihadiste, însoţite de un cuplu adult şi de un copil.

Soţii ambelor gemene au murit în luptă, iar Salma are acum un copil.

Într-un alt mesaj, Zahra a scris familiei: „Avem un calif şi trebuie să ne supunem lui. El a spus că oamenii care nu vin aici sunt necredincioşi. A trebuit să îmi fac datoria şi asta trebuie să faceţi şi voi.

„Alah cel milos a plasat ceva în inima mea şi a Salmei aşa că am ajuns să îi urâm pe infidelii din Marea Britanie în asemenea hal încât nu mai putem nici să ne uităm la ei”, a scris fata.

În 2013, Selma a fost prinsă vizionând la şcoală filme de propagandă ISIS. Profesorii nu au alertat, însă, poliţia, pentru că fata a susţiut că se uita la filme pentru a-şi găsi fratele mai mare. 

În iunie 2014, gemenele au furat 840 de lire de la tatăl lor şi au fugit de acasă. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite