Paradă militară grandioasă a Statului Islamic pe străzile oraşului Ramadi

Paradă militară grandioasă a Statului Islamic pe străzile oraşului Ramadi

Parada militară grandioasă ţinută de Statul Islamic pe străzile din Ramadi FOTO thegatewaypundit.com

Militanţii Statului Islamic au ţinut o paradă militară după ce au cucerit oraşul irakian Ramadi. Extremiştii ar putea ajunge în capitala Irakului până luna viitoare, aflându-se acum la doar 100 de kilometri de Bagdad, avertizează un specialist.

Ştiri pe aceeaşi temă

Statul Islamic (SI) a dat publicităţii imagini cu militanţii care sărbătoresc cucerirea oraşului Ramadi printr-o paradă militară: copiii mânuiesc arme automate, iar o flotă de camionete poartă extremiştii veseli pe străzile pătate de sânge din Ramadi.
 
Luptătorii şiiţi au lansat deja o contraofensivă pentru a recaptura oraşul, dar aceste tactici se potrivesc planului SI de a da naştere la haos în regiune, susţine directorul pentru contraterorism în Orientul Mijlociu din cadrul institutului RUSI.
 
Ramadi mai este denumit şi „poarta către Bagdad“, militanţii putând ajunge în capitala ţării până luna viitoare. „Dacă SI apare cu mulţi luptători în Bagdad, va fi măcel între sunniţii şi şiiţii de acolo. Teroriştii au atât de multe succese în ultima vreme, se mişcă atât de repede încât Bagdad este într-adevăr ameninţat şi din afară, dar şi de celulele teroriste din interiorul oraşului“, a declarat pentru „Daily Mail“ profesorul Gareth Stansfield.
 
Paradă militară a Statului Islamic pe străzile Ramadi FOTO thegatewaypundit.com
 
Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, aproape 25.000 de oameni au fugit din Ramadi după ce militanţii au atacat. Coaliţia condusă de americani a intensificat loviturile aeriene, conducând peste 19 raiduri în jurul Ramadi, în ultimele câteva zile. Însă, utilizatorii reţelelor sociale se întreabă unde sunt loviturile aeriene ale coaliţiei conduse de SUA din cadrul paradei militare.
 
Paradă militară a Statului Islamic pe străzile Ramadi FOTO thegatewaypundit.com
 
„Într-un fel, Bagdadul este aproape înconjurat, dar acum că irakienii au pierdut Ramadi, spectrul SI este foarte aproape. Dacă pui cap la cap zonele pe care le controlează SI, situaţia e destul de gravă. SI are Baiji, care e mai îndepărtat în nord, dar tot o zonă unde armata irakiană luptă, e puternic în Fallujah, la vest de Bagdad, şi militanţii sunt bine instalaţi în Mosul“, continuă profesorul.
 
Paradă militară a Statului Islamic pe străzile Ramadi FOTO thegatewaypundit.com

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările