Papa Francisc a fost vaccinat anti-COVID-19: „Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu viaţa ta, ci şi cu viaţa altora”

Papa Francisc a fost vaccinat anti-COVID-19: „Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu viaţa ta, ci şi cu viaţa altora”

Papa Francisc FOTO Arhivă

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, s-a vaccinat miercuri împotriva COVID-19, în prima zi a campaniei de vaccinare organizată de către statul Vatican, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE

"Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să ia vaccinul. Este o alegere etică, deoarece nu te joci doar cu sănătatea ta, cu viaţa ta, ci şi cu viaţa altora", a spus Papa Francisc,  într-un interviu acordat postului TV Canale 5.


Doi jurnalişti - de la cotidianul argentinian La Nation şi de la revista americană iezuită America, specialişti în Vatican şi apropiaţi Suveranului Pontif - dezvăluie că Papa a fost vaccinat miercuri, la intrarea în sala de audienţe Paul al VI-lea, în cetatea Vaticanului.

Contactat de AFP, Sfântul Scaun nu a confirmat aceaste informaţii.

Un purtător de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a anunţat însă lansarea campaniei de vaccinare a celor aproximativ 5.000 de locuitori şi angajaţi ai Vaticanului.

Francisc a anunţat el însuşi, într-un interviu difuzat duminică, faptul că s-a programat pentru a se vaccina.

El a catalogat în acest interviu opoziţia faţă de vaccin drept un „negaţionism sinucigaş” şi a subliniat că vaccinarea este „o alegere etică” indispendabilă protejării vieţii celorlalţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările