Papa Francisc a făcut apel la încetarea violenţelor din Ierusalim, după confruntările din Oraşul Sfânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc FOTO Papa Francisc EPA - EFE
Papa Francisc FOTO Papa Francisc EPA - EFE

Papa Francisc a făcut apel la încetarea violenţelor duminică, după ce mai multe confruntări au avut loc în Ierusalim, scrie Agerpres.

Suveranul Pontif a transmis că „Violenţa alimentează violenţa” şi că „Trebuie oprite aceste ciocniri”, potrivit Agerpres.

Papa a subliniat că urmăreşte cu "o preocupare specială evenimentele care se desfăşoară la Ierusalim" şi a cerut celor implicaţi să facă în aşa fel încât „identitatea multireligioasă şi multiculturală a Oraşului Sfânt să poată fi respectată şi fraternitatea să prevaleze”, potrivit sursei citate.

Mai mult de 160 de palestinieni şi şase poliţişti israelieni au fost răniţi în ciocniri care au avut loc în Ierusalim, în ultima vineri din luna Ramadanului, au informat medicii palestinieni şi poliţia israeliană, relatează BBC.

Cei mai mulţi au fost răniţi la moscheea Al-Aqsa, unde poliţia israeliană a tras cu gloanţe din cauciuc şi grenade cu gaze lacrimogene, în timp ce palestinienii au aruncat cu pietre şi sticle.

Tensiunile au crescut din cauza unei posibile evacuări a palestinienilor de pe teritoriul revendicat de evrei.

Israelul ocupă Ierusalimul de Est de la războiul din 1967 şi consideră că întreg oraşul este capitala sa, deşi acest lucru nu este recunoscut de mare parte din comunitatea internaţională. Palestinienii revendică Ierusalimul de Est ca viitoare capitală a unui stat independent la care speră.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite