Papa Francisc avertizează asupra unui „mare potop” care paşte omenirea compromisă de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Papa Francisc a avertizat, într-un dialog cu scriitorul italian Marco Pozza, că lumea ar putea fi lovită de un al doilea mare potop generat de schimbările climatice, relatează Daily Mail.

În vârstă de 84 de ani, suveranul pontif a spus că liderii guvernelor ar trebui să acţioneze pentru a rezolva problemele corupţiei şi justiţiei.  Lumea riscă să fie inundată de un un potop provocat de schimbările climatice, avertizează Papa Francisc dând exemplul mâniei lui Dumnezeu din pilda biblică potrivit căreia doar un singur om virtuos a supravieţuit.

Suveranul pontif a făcut aceste comentarii în conversaţiile sale cu scriitorul Marco Pozza care a publicat cartea „Despre vicii şi virtuţi”, lansată marţi.

Papa Francisc invită liderii lumii la „prudenţă” întrucât este sarcina guvernelor să cumpănească înainte de a acţiona astfel încât să evite acţiunile pripite ce se pot răsfrânge asupra întregii umanităţi.

Prudenţa, a explicat el, merge mână în mână cu „simpatia, empatia pentru situaţii, oameni, şi lume împreună cu problemele sale”.

Referindu-se la problema dreptăţii, Papa Francisc a menţionat pilda biblică a potopului care distruge omenirea - aceasta ar putea fi doar un mit, dar este un mod de a înţelege modul în care Dumnezeu se mânie pe o lume nedreaptă, pe care o pedepseşte pentru a restabili o omenire purificată.

„Mânia lui Dumnezeu este îndreptată asupra injustiţiei, asupra lui Satan, a răului - nu a celui provenit din slăbiciunile umane, ci a celui inspirat de Satan”, şi anume corupţia din societăţi.

Suveranul Pontif urmează să viziteze Irakul într-o primă deplasare a unui papă într-o ţară din Orientul Mijlociu. El va merge să încurajeze comunităţile creştine care au avut suferit în urma devastării provocate de ISIS. Sâmbătă el urmează să se întâlnească cu liderul musulman şiit Ayatollahul Ali al-Sistani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite