Pandemia COVID-19. Anchetă penală după moartea a zece pasageri pe un vas de croazieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din statul australian New South Wales au confirmat începerea unei anchete penale în cazul dezastrului de pe vasul de croazieră Ruby Princess, după ce zece pasageri au murit din cauza Covid-19.

„Există dovada clară că boala Covid-19 a fost adusă pe acel vas”, a spus comisarul Mike Fuller, citat de The Guardian. „Există dovada clară acum că, atunci când a oprit în Noua Zeelandă, virusul a ajuns pe uscat şi cel puţin 10 oameni au murit în Australia din această cauză. Singurul mod în care voi putea determina dacă legile noastre privind biosecuritate naţională şi legislaţia statală au fost încălcate este printr-o anchetă penală”.

El a adăugat: „Investigaţia va cerceta acţiunile fiecărei agenţii”.

Sâmbătă, ministrul Sănătăţii din New South Wales, Brad Hazzard, a luat apărarea experţilor sanitari care au permis unui număr de 2.700 de pasageri să debarce de pe Ruby Princess, pe 19 martie, pentru a ajunge în ţările lor, după ce au apărut informaţii că autorităţile ştiau că la bordul vasului existau cazuri de Covid-19.

A fost dovedit că vasul de croazieră era un focar de infecţie. Cel puţin 662 de oameni au fost diagnosticaţi cu Covid-19, mai mult de 10% din totalul cazurilor înregistrate în Australia.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite