Palestinienii nu mai au voie să lucreze în colonii evreieşti

Palestinienii nu mai au voie să lucreze în colonii evreieşti

Premierul palestinian Salam Fayyad

Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP) vrea să adopte o lege care să interzice palestinienilor să mai lucreze în coloniile evreieşti din Cisiordania, a informat ministrul palestinian al economiei, Hassan Abu Libdeh. Legea va fi semnată până la sfârşitul lunii de către preşedintele Mahmud Abbas, scrie The Jerusalem Post.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit ministrului palestinian, ANP îşi asumă obligaţia de a găsi alternative palestinienilor care lucrează în prezent în colonii. Acesta a evitat să precizeze care vor fi sancţiunile pentru palestinienii care ar încălca interdicţia şi ar continua să lucreze în colonii.

Legislaţia va interzice comercializarea produselor provenite din colonii în magazinele palestiniene, a declarat Libdeh, estimând că vânzarea anuală a acestor produse în magazinele palestiniene ajunge la 150-370 milioane de euro.

Forţele de securitate palestiniene au început să intercepteze încărcăturile de produse ale maşinilor provenite din colonii, în ultimele luni, a declarat ministrul, fără să precizeze volumul mărfurilor confiscate astfel.

Aproximativ 20.000-30.000 de palestinieni lucrează în cele 120 de colonii evreieşti, în construcţii şi industrie în special. Ei estimează că, în faţa marasmului economic în care se zbate Cisiordania, nu au de ales.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: