Palestinienii anunţă data reluării dialogului cu Israelul

Palestinienii anunţă data reluării dialogului cu Israelul

Discuţiile directe dintre Israel şi Palestina se vor relua după luna de post a Ramadanului, a anunţat astăzi şeful diplomaţiei Autorităţii Palestiniene, Riyad al-Malki.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Am agreat să reluăm negocierile după ce se încheie Ramadanul“, a declarat al-Malki, adăugând că sărbătorile musulmane care urmează Ramadanului vor dura până miercurea viitoare.

„Acest lucru înseamnă că discuţiile dintre israelieni şi palestinieni vor începe imediat după sărbători, adică după 11 august“, a afirmat diplomatul.

Riyad al-Malki a ţinut să precizeze însă, că cele două întâlniri de la Washington dintre cele două părţi, nu au reprezentat începutul oficial al negocierilor de pace.

Noua rundă a discuţiilor de pace din epopeea israeliano-palestiniană apare după o perioadă de 20 de ani de negocieri, intercalate de conflicte temporare şi o stare generală de tensiune.

Între timp, în Knessetul israelian, proiectul de lege care vizează organizarea unui referendum naţional, referitor la situaţia teritoriul în orice viitor tratat de pace cu palestinienii, a trecut de prima comisie din parlament. 

Legea propusă implică realizarea unui referendum naţional, care să ceară opinia populaţiei despre teritoriile ocupate după războiul din 1967 – Ierusalimul de Est, Platoul Golan şi Cisiordania- care ar putea fi cedate palestinienilor într-un acord de pace.

Proiectul de lege a trecut de prima comisie, după un vot majoritar favorabil al membrilor coaliţiei de guvernământ, cărora li s-ar fi „ordonat să voteze pozitiv“. Presa israeliană anunţă că însuşi premierul Netanyahu susţine legea şi i-a îndemnat pe colegii săi din coaliţie să facă acelaşi lucru. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: