CALEIDOSCOP

CALEIDOSCOP

Un primar din Budapesta nu mai vrea fuste mini pentru functionarele cu picioare urate Primarul unui sector din Budapesta vrea sa interzica purtarea fustelor mini angajatelor primariei care nu au

CALEIDOSCOP

CALEIDOSCOP

"Caine pana la moarte" nu se potriveste peste tot Circa 50 de persoane din centrul Chinei au renuntat la numele lor de familie, vechi de sute de ani, pentru a scapa de stigmatul impus clanului lor de

CALEIDOSCOP

CALEIDOSCOP

Politia britanica, in cautarea unui barbat in scutece Politia britanica se afla in cautarea unui barbat care poarta doar un scutec si care abordeaza femeile noaptea, intrebandu-le: "Stiti cumva vreun

Pandemia a declanşat o criză geopolitică majoră, pe lângă cea economică. Tensiunea chino-americană e definită, tot mai insistent, ca un nou război rece, pe măsură ce competiţia dintre Beijing şi Washington se transformă accelerat în confruntare pe multiple planuri – politic, diplomatic, comercial, tehnologic şi informaţional.

acum 2 zile · comentarii (5)

Mai rar am văzut în NATO semnale oficiale aproape simultane care să laude contribuţia excepţională a Turciei în ajutorarea statelor din Alianţă în perioada pandemiei şi reiterând sprijinul total al Organizaţiei Atlanticului de Nord care este gata să ajute Libia să-şi clădească sistemul de apărare şi capacităţile de securitate aferente,

acum 4 zile · comentarii (13)

Luni, Netanyahu a confirmat intenţia sa, ca etern nou prim-ministru, de a proclama preluarea unor teritorii din Cisiordania pentru a le integra în structura statului Israel, conform „Planului Trump de pace“. Reacţiile de îngrijorare curg, mai ales după ce Regele Iordaniei anunţase deja, foarte ferm, că acesta este un casus belli care poate duce la un conflict între ţara sa şi Israel.

acum 6 zile · comentarii (6)

Au fost trei rânduri de alegeri (9 aprilie 2019, 17 septembrie 2019, 2 martie 2020) cu rezultate identice şi talere parlamentare egale. Dar remiza nu e o opţiune într-un duel politic. Ce nu au rezolvat ele, a limpezit criza Covid-19: deocamdată premierul Netanyahu este o nucă prea tare pentru oricine a avut iluzia să creadă altfel.

acum 9 zile · comentarii (25)

Cea mai mare dezinformare astăzi e că ne aflăm în plin război informaţional. În realitate, confruntarea legată de coronavirus şi consecinţele acestuia nici nu a început cu adevărat. Dincolo de tentativele Chinei de preluare a iniţiativei sau de contra-reacţiile Americii – plus insinuările neconvingătoare şi deseori grosolane ale Rusiei -, noi, cel puţin, nu suntem încă nici pe departe „în plin război informaţional“.

acum 14 zile · comentarii (13)

Iranul are trei obiective majore în Afganistan, anume: 1) să menţină relaţii cordiale cu ţara vecină; 2) să împiedice reizbucnirea războiului civil ca în anii ’90 şi 3) să se asigure că nu va fi folosit drept bază pentru acţiuni ostile împotriva Iranului. Argumentul meu este că cele trei obiective se pot armoniza doar dacă Iranul se va simţi integrat în rândul marilor puteri.

acum 16 zile · comentarii (13)

Cred că, în final, nimeni dintre decidenţii politici naţionali nu va fi foarte dornic să afle răspunsul. Cu atât mai puţin să treacă la oarece măsuri punitive. Explicaţia este foarte simplă: niciunul nu vrea şi nici nu poate să admită că sistemele de prevenţie dintr-o ţară sau alta au fost prinse nepregătite tocmai fiindcă decidenţii respectivi nu luaseră în serios avertismentele venite din partea specialiştilor.

acum 18 zile · comentarii (9)

Poate vă amintiţi, la asta visaseră, asta sperau şi promiteau liderii lumii acum 75 de ani, la încheiera celei de-a doua conflagraţii mondial. Politicenii spuneau că învăţaseră lecţiile date de cumplitele tragedii ale războiului şi că ceea ce urma avea să confirme la modul definitiv principiul solidarităţii pentru supravieţuire.

acum 21 zile · comentarii (15)