CALEIDOSCOP

CALEIDOSCOP

Soyuz a pus pe orbita satelitul american Galaxy-14 O racheta ruseasca Soyuz, care transporta satelitul de telecomunicatii american Galaxy-3, a fost lansata ieri dimineata de la cosmodromul rusesc

Sexul prelungeste viata

Sexul prelungeste viata

Daca ne bazam pe manualele traditionale de sexologie, un act sexual normal dintre un barbat si o femeie dureaza, in medie, doua-trei minute. Tot ce depaseste acest interval poate fi trecut la

CALEIDOSCOP

CALEIDOSCOP

Juratii regreta ca l-au "albit" pe Michael Jackson Doi dintre juratii care au votat pentru achitarea lui Michael Jackson in procesul de molestare a unui copil isi regreta deciziile si spun ca doar

Misterele Kremlinului

Misterele Kremlinului

Kremlinul a reprezentat dintotdeauna un loc misterios nu numai pentru straini, ci si pentru rusi. Pe locul unde acum se inalta semet resedinta lui Putin, dealul Borovitchi, unde raul Neglinnai se

Caleidoscop

Caleidoscop

Harry Potter - piratat in China, la doua saptamani dupa aparitia in engleza Are cateva erori de traducere, insa versiunea chineza piratata a lui "Harry Potter and the Half-Blood Prince" este deja in

Secretele Casei Albe (II)

Secretele Casei Albe (II)

La nr. 1600, pe Pennsylvania Avenue din Washington DC, se afla o cladire cu un nume aparent banal - Casa Alba - dar care a intrat in istoria lumii, intrucat acolo isi are biroul si acolo locuieste

CALEIDOSCOP

CALEIDOSCOP

Primul prezervativ pentru telefon Se potriveste tuturor marimilor si asigura un contact protejat. Este vorba despre noua inventie a francezilor: prezervativul pentru telefoanele publice.

În principiu, pericolul este atât de mare încât, dacă omenirea şi-ar mai păstra instinctele de supravieţuire, ar simţi că este nevoie de o reacţie globală reală. Asta ar trebui să înţeleagă şi liderii politici, altfel preocupaţi la nivel de discurs, mereu, de binele superior al omenirii care li se prăbuşeşte în faţa ochilor.

acum 3 zile · comentarii (45)

Doar ce-a fost prezentat. Nu e pus în aplicare nici măcar de israelieni, singurii beneficiari ai iniţiativei. N-are nici un fel de importanţă, căci provoacă deja mişcări importante şi deschide perspectiva cât se poate de credibilă a unor viitoare stări conflictuale de amploare în regiune.

acum 4 zile · comentarii (17)

Confruntări pe scară largă au fost lansate de către Turcia în Idlib, sătulă de ofensiva constantă a trupelor loialiste lui Al Assad împotriva rebelilor pe care-i susţine – Armata Siriană Liberă – şi a posturilor sale de observaţie.

acum 6 zile · comentarii (44)

Am urmărit cu foarte mare atenţie discursul preşedintelui Emmanuel Macron despre Strategia de Apărare şi Descurajare în faţa promoţiei a 27-a a Şcolii de Război a Franţei. Un monument de ştiinţă a discursului, de subtilitate cu iz francez şi de nivele multiple de lectură interdependente.

acum 8 zile · comentarii (57)

În 2006, scriitorul Max Brooks a publicat cartea Războiul Z (World War Z), în care explorează modul în care indivizi şi naţiuni s-au adaptat unei pandemii devastatoare. Cartea este un diamant ascuns într-un gen care cel mai adesea se concentrează pe grotesc şi carnagiu.

acum 8 zile · comentarii (4)

Turcia este pregătită să rişte o criză militară cu Rusia pentru a evita o altă criză de refugiaţi „la domiciliu” şi pentru a preveni colapsul strategiei sale siriene. În acest sens, Ankara pariază că Moscova nu este pregătită pentru o astfel de criză şi va încerca să poarte discuţii diplomatice înainte de apariţia uneia. Totuşi, acesta este o politică pe „marginea prăpastiei”, cu mult spaţiu pentru greşeli.

acum 10 zile · comentarii (33)

E vorba de o nouă etapă în conflictul dintre aliaţii din spaţiul atlantic. Un conflict care se înveninează public pe măsură ce, foarte vizibil, sunt din ce în ce mai multe punctele esenţiale sau momentele semnificative în care Uniunea Europeană se aliniază pe parametri diferiţi, acum antagonici, în raport cu priorităţile sau marile iniţiative politice ale Administraţiei Trump.

acum 12 zile · comentarii (38)

Nu există un singur răspuns. Ceea ce avem acum sunt răspunsuri incipiente generate de crizele din spaţiul central şi de est al Mediteranei care, foarte rapid, pare să se transforme, din nou,  în teren de înfruntare a tuturor ambiţiilor de supremaţie militară şi economică, alăturate, din nefericire, unor istorii mai vechi derivate din trecutul imperial şi din nostalgii coloniale.

acum 17 zile · comentarii (21)

Textul prezentat ieri la Washington este infinit mai important, prin consecinţele sale globale, decât ceea ce lasă să se creadă comentatorii care s-au concentrat, „la cald“ pe multitudinea de detalii care, fiecare în parte, sunt spectaculoase şi importante dar trebuie aşezate în cadrul firesc, adică cel al unei viziune de ansamblu.

acum 19 zile · comentarii (44)
Postari Recente