Explozie la Marsilia

Explozie la Marsilia

Agenţia Casei de Economii din Marsilia a fost distrusă, vineri seara, de o încărcătură explozivă, aruncată în faţa sediului. Explozia a devastat complet interiorul clădirii. Numai o

Cum ne vede lumea

Cum ne vede lumea

10 aprilie România, pentru uzul bulgarilor Cotidianul bulgar "Sega" descoperă o Românie la fel de europeană ca şi Bulgaria. De fapt, Calafatul, unde reporterul bulgar ajunge cu

Manifestaţii la Kiev

Manifestaţii la Kiev

Câteva mii de persoane au manifestat ieri pro sau contra dizolvării parlamentului, în faţa Curţii Constituţionale, care examina validitatea deciziei prezidenţiale, din 2 aprilie. Ucraina se

În fine, se poate vorbi pe larg, în limitele impuse pentru protecţia autorilor, despre una dintre operaţiunile cele mai complicate operaţiuni din ultimii ani care a avut ca efect o „scurgere de informaţii“ atât de bine pregătită şi profesionist asamblată încât a zguduit nu numai lumea underground unde vieţuiesc organizaţiile neonaziste, ci a şi pus foarte serios la treabă agenţiile de informaţii şi serviciile

acum 19 ore · comentarii (37)

Marele public a auzit pentru prima oară de sintagma „Marea Înlocuire“ pe 3 august în acest an, atunci când, imediat după masacrul provocat la El Paso de un dezaxat membru al extremei drepte, s-a aflat că pusese pe un site specializat (8 chan) un manifest de 8 pagini care făcea referinţă la teoria Marii Înlocuiri extrasă din cartea francezului Renaud Camus.

acum 3 zile · comentarii (33)

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avut parte la Washington de o primire fastuoasă, menită să o echilibreze pe cea a generalului kurd care a ajutat la capturarea lui Abu Nakr Al Baghdadi, la care a contribuit şi Turcia, ca şi la alte capturi nepublice ale liderilor Daesh, autointitulată Stat Islamic.

acum 4 zile · comentarii (13)

O manipulare de proporţii se construieşte astăzi la Chişinău şi ea are un singur nume: „guvern tehnocrat”. Este un fals bine ticluit pentru a acoperi de fapt adevăratul profil al noului guvern instalat acolo: un guvern Dodon (ne-am întors la regimului Voronin din acest punct de vedere), respectiv un guvern pro-rus, orientat spre Est şi controlat de Moscova. Restul sunt fake-news-uri.

acum 4 zile · comentarii (20)

Pentru aliaţii din NATO, problema pare să devină din ce în ce mai complicată pe măsură ce se adâncesc focarele de criză care pun în evidenţă dereglări în articularea raţionamentelor de securitate şi sistemelor de cooperare, îndestul de mult pentru a justifica o dezbatere cu un caracter de urgenţă asupra rolului şi obiectivelor strategice ale Alianţei.

acum 4 zile · comentarii (29)

Era mare de nevoie de o detensionare publică a relaţiilor SUA-Turcia, o demonstraţie vizibilă şi cât mai uşor de digerat care să spună că sunt nefondate temerile globale stârnite de mesajul extrem de dur al lui Macron privind incapacitatea de coordonare a aliaţilor incapabili de a avea o reacţie unitară în cazul agresiunii Turciei pe teritoriul sirian.

acum 5 zile · comentarii (10)

Printr-un îndelungat proces de clasică intoxicare informaţională, pe cât de simplu pe atât de pervers, opinia publică din ţările spaţiului post-comunist (ţările denumite nemilos drept “emerging markets”) a fost convinsă că obţinerea mult doritului statut de “democraţie funcţională” necesar pentru admiterea în lumea bună, era normal să fie condiţionat de un anume comportament în zona gândirii şi practicii economice în general,

acum 6 zile · comentarii (21)

În istoria celor 25 de milioane de dolari recompensă pentru identificarea şi capturarea/uciderea lui Al Baghdadi, liderul ISIS/Daesh autointitulat Stat Islamic, o figură publică joacă un rol marcant: generalul kurd Mazloum Abdi, şeful SDF, Forţele Democratice Siriene, majoritar kurde din nord-estul Siriei.

acum 11 zile · comentarii (21)

Vă invit să citiţi, în premieră pentru România, un document care vă va surprinde şi, sper, vă va oferi un subiect de meditaţie. Este vorba despre descrierea unei operaţiuni clasice de tip „false flag“, concepută de militarii americani pentru a aduce pe scena Orientului Apropiat o entitate cu totul nouă care să justifice mişcări, asamblaje, alianţe şi chemări la acţiune pentru distrugerea unei imagini în oglinzile mişcătoare ale deşerturilor.

acum 14 zile · comentarii (19)

Se închide un cerc şi, aşa cum se întâmplă în istoria lumii în asemenea momente critice, reapare, violentă, nemiloasă, primitivă şi cretinoidă precum purtătorii de ei seamă, dorinţa de a stăpâni cu orice preţ şi folosind orice mijloace.  Obsedaţi mesianici bolnavi de putere, sunt convinşi că nu o fac din orgoliul lor bolnav, ci fiindcă, dintr-o cauză ce nu poate fi cunoscută de mintea umană, ei au fost desemnaţi să devină Salvatorul.

acum 17 zile · comentarii (51)

Ştiţi cumva, foarte exact, de ce trimitem soldaţii să moară în Afganistan? În principiu, teoretic, răspunsul e simplu: deoarece am răspuns şi continuăm să fim în prima linie a angajamentului demarat în momentul când la SUA au invocat prevederile Tratatului de la Washington.

acum 19 zile · comentarii (96)

La 20 octombrie 2020 se va deschide Dubai World Expo 2020, cel mai mare eveniment organizat vreodată în lume în afară de cupa mondială la fotbal şi jocurile olimpice,şi cel mai mare organizat în lumea arabă, sub sloganul Connecting Minds, Creating the Future.

acum 20 zile · comentarii (0)