Sexul prelungeste viata

Sexul prelungeste viata

Daca ne bazam pe manualele traditionale de sexologie, un act sexual normal dintre un barbat si o femeie dureaza, in medie, doua-trei minute. Tot ce depaseste acest interval poate fi trecut la

CALEIDOSCOP

CALEIDOSCOP

Soyuz a pus pe orbita satelitul american Galaxy-14 O racheta ruseasca Soyuz, care transporta satelitul de telecomunicatii american Galaxy-3, a fost lansata ieri dimineata de la cosmodromul rusesc

Misterele Kremlinului

Misterele Kremlinului

Kremlinul a reprezentat dintotdeauna un loc misterios nu numai pentru straini, ci si pentru rusi. Pe locul unde acum se inalta semet resedinta lui Putin, dealul Borovitchi, unde raul Neglinnai se

CALEIDOSCOP

CALEIDOSCOP

Juratii regreta ca l-au "albit" pe Michael Jackson Doi dintre juratii care au votat pentru achitarea lui Michael Jackson in procesul de molestare a unui copil isi regreta deciziile si spun ca doar

Caleidoscop

Caleidoscop

Harry Potter - piratat in China, la doua saptamani dupa aparitia in engleza Are cateva erori de traducere, insa versiunea chineza piratata a lui "Harry Potter and the Half-Blood Prince" este deja in

Secretele Casei Albe (II)

Secretele Casei Albe (II)

La nr. 1600, pe Pennsylvania Avenue din Washington DC, se afla o cladire cu un nume aparent banal - Casa Alba - dar care a intrat in istoria lumii, intrucat acolo isi are biroul si acolo locuieste

Secretele Casei Albe (I)

Secretele Casei Albe (I)

La nr. 1600, pe Pennsylvania Avenue din Washington DC, se afla o cladire cu un nume aparent banal - Casa Alba - dar care a intrat in istoria lumii, intrucat acolo isi are biroul si acolo locuieste

Doamna Kay Ivy, guvernator republican al Alabamei, are în faţă, pentru promulgare, textul votat ieri de către Senatul acestui stat, legislaţia anti-avort considerată cea mai dură din istoria SUA. Prevede interdicţia ca medicii să practice avorturi, fiind prevăzute pedepse cu închisoarea între 10 şi 99 de ani. Treaba lor, ţara lor, legislaţia lor, regulile lor, să se descurce cu ele cum vor şti mai bine?

luna trecuta · comentarii (53)

Vineri, în mod oficial, Statele Unite au transmis Turciei că 31 iulie este data-limită până la care trebuie să rezilieze contractele cu Rusia privind cumpărarea de sisteme anti-rachetă S-400 pe care le consideră incompatibile cu avioanele F-35 pe care Ankara deja le-a achitat şi la construcţia cărora contribuie din momentul lansării acestui proiect în SUA. Ameninţarea americană este foarte clară şi fără precedent ca precizie şi duritate:

acum 10 zile · comentarii (63)

Ceea ce era de aşteptat s-a întâmplat. La 9 luni de la acordurile turco-ruse care blocau avansul trupelor guvernamentale siriene în provincia Idlib, Bashar al Assad a început atacul regiunii controlate de rebeli cu un potop de bombardamente, unele asigurate chiar de Rusia.

acum 12 zile · comentarii (47)

Afacerea iraniană intră pe linie dreaptă, în chiar momentul în care presiunea sancţiunilor dă cele mai clare rezultate la Teheran, iar forţa paramilitară şi de subversiune Al Quds, a Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice, funcţionează din plin pentru a submina interesele americane în Golf.

acum 13 zile · comentarii (16)

Confruntarea SUA-Iran a devenit o rivalitate şi ciocnire a voinţelor mai degrabă decât o ameninţare de război deschis. Însă criza este departe de a se fi încheiat, odată ce ambele părţi încearcă să evite războiul, dar să arate că nu au clipit primele, eventual că nu clipesc deloc când e vorba de înfruntarea directă.

acum 21 zile · comentarii (8)

Tensiunea din Venezuela a ajuns la nivelul extraordinar de înalt de acum din cauza internaţionalizării situaţiei, lucru uşor de prevăzut după ce preşedintele Trump a început să vorbească despre faptul că, din punctul domniei sale de vedere, toate opţiunile americane erau deschise, asta incluzând şi pe cea militară.

acum 26 zile · comentarii (9)

Confruntarea dintre marile puteri a început odată cu Primăvara Arabă declanşată în Algeria, dar eşuată din cauza urmărilor războiului civil din anii '90. Tunisia a preluat modelul revoltelor algeriene şi a schimbat regimul dictatorial condus de Zine El Abidine Ben Ali. Au urmat pe rând Libia şi Egiptul. Rezultatul? O iarnă arabă şi o stare convulsivă în Orient!

acum 26 zile · comentarii (21)

Cu cine s-ar putea forma acum o coaliţie militară care să susţină o acţiune militară americană împotriva Iranului, asta în cazul în care Donald Trump va ordona un atac preventiv fără să mai aştepte o foarte improbabilă susţinere sau mandat în acest sens din partea ONU?

acum 28 zile · comentarii (34)

O iniţiativă legislativă bipartizană a fost înregistrată în Senatul American de către republicanul Ted Cruz şi democrata Jeanne Shaheen, ambii membri ai Comisiei pentru Relaţii Externe a senatului SUA, scopul fiind sancţionarea drastică a construcţiei conductei de gaz Nord Stream 2, între Rusia şi Germania. Sancţiunile au fost anunţate, de altfel, chiar de către Preşedintele SUA, Donald Trump.

luna trecuta · comentarii (19)

Poveştile cu relevanţă istorică, trădări şi revoluţii, lovituri de stat şi schimbări de regimuri, au nu rareori la bază acte care sunt profund umane, mercantile şi cinice, în propriul beneficiu.

luna trecuta · comentarii (78)

A dispărut, poate pentru totdeauna, tradiţia „câinilor războiului“, varianta modernă, dar mai murdară, mai disperată şi, în orice caz, mai săracă, păduchioasă fuseseră precursorii lor, acei condottiere ale căror prime unităţi au fost folosite de Republica veneţiană înspre mijloc de secol XII, alcătuite în principal din germani care îşi urmaseră stăpânii în expediţiile lor succesive pe sol italian, care deveniseră imaginea terorii războiului

luna trecuta · comentarii (20)

Statele Unite au anunţat că vor trece de la 2 mai la aplicarea sancţiunilor stricte la adresa Iranului, aducându-l la ZERO exporturi de petrol brut. Sancţiunile anunţate în urmă cu 6 luni urmează să se aplice fără nici o excepţie, după ce un număr de clienţi beneficiaseră de contingente de petrol exceptat la export.

acum 2 luni · comentarii (76)

Războaiele de mâine se vor desfăşura după noi reguli, noi tipuri de angajament, noi legislaţii,  consecinţă logică a erodării continue a vechiului cod de legi care formalizau regulile în general observate pentru comportamentul militarilor în caz de război, atât faţă de forţele armate inamice, cât şi faţă de populaţia civilă.

acum 2 luni · comentarii (37)