Cum ne vede lumea

Cum ne vede lumea

4 iulie La Băneasa, un nou terminal Aeroportul internaţional Băneasa, din partea de nord a capitalei române, Bucureşti, va construi un nou terminal. Aeroportul a fost închis din

Primul medic inculpat

Primul medic inculpat

Unul dintre cei opt suspecţi pentru atentatele de la Londra şi Glasgow a fost pus sub acuzare. Teamă şi îngrijorare în Marea Britanie. Atentatele de la Londra şi Glasgow, care au avut

Podgoriile UNESCO

Podgoriile UNESCO

Viile de pe malurile lacului Leman din Elveţia sunt unice în lume, spun specialiştii, de aceea au fost incluse în patrimoniul mondial Viile care se urcă spre cer! Podgoriile Lavaux se

Piramidele de la Ghiza

Piramidele de la Ghiza

Rămăşiţele necropolei antice de la Ghiza au atras vizitatorii încă din Antichitate, când erau vizitate cu respect de către greci, persani şi romani. De altfel, cunoscuta listă cu cele

Lucrurile alunecă pe o pantă extrem de primejdioasă deoarece de la o zi la alta se precizează din ce în ce mai clar perspectivele unui conflict regional de foarte mare amploare şi intensitate în Orientul Apropiat, cu posibilitate rapidă de internaţionalizare.

acum 8 zile · comentarii (41)

Vineri, la Haifa, un protest spontan la care au participat câteva sute de persoane, provocând şi ciocniri cu poliţia, a cerut îndepărtarea unui anume produs prezentat drept obiect de artă şi considerat drept blasfemie gravă şi provocare deliberată la sensibilitatea creştinilor din toată lumea, dar şi atentat direct la atât de fragilul echilibru dintre comunităţile practicante din Israel.

acum 9 zile · comentarii (95)

În campania alegerilor pentru Congresul SUA de la jumătatea mandatului prezidenţial, derulată în Ohio sub sloganul „Make America Great“, preşedintele SUA, Donald Trump a declarat în faţa unei mulţimi entuziasmate: „I-am bătut măr pe teroriştii din ISIS. Vom ieşi din Siria, foarte curând. Lăsaţi-i pe ceilalţi să aibă grijă de Siria acum“.

acum 12 zile · comentarii (8)

Generalul (rez) James Mattis: „Am fost privilegiat să fiu cel de-al 26-lea Secretar al Apărării al SUA, poziţie care mi-a permis să slujesc, alături de bărbaţii şi femeile din cadrul Departamentului Apărării... Sunt mândru de progresele înregistrate în ultimii doi ani în privinţa unora dintre obiectivele cheie formulate în Strategia Naţională de Apărare a SUA.“

acum 14 zile · comentarii (19)

Pe 3 ianuarie, vorbind la o ceremonie organizată în memoria colonelului Emmanuel Morano, care a murit în timpul unei misiuni sub acoperire împotriva celor din Hezbollah în timpul celui de-al doilea Război Libanez, premierul Netanyahu, citat de colegii de la DEBKA, a spus că înţelegerea cu partenerul american este ca SUA să ducă războiul economic împotriva Iranului şi că Israelul este responsabil pentru desfăşurarea operaţiunilor militare.

acum 17 zile · comentarii (66)

Perspectiva instaurării unui califat jihadist în Mali, controlat de adepţii organizaţiei teroriste Al Qaeda l-a determinat pe preşedintele Republicii Franceze, Francois Hollande să înceapă în ianuarie 2013 o amplă campanie militară, pentru eliminarea pericolului terorist din regiune.

acum 18 zile · comentarii (2)

În 2019, în afară de tensiuni, ameninţări şi contra-ameninţări, negocieri ciudate şi alianţe asemenea, vom mai putea vorbi şi despre altceva? Mai vrem să ştim că există şi altceva dincolo de peisajul de intoleranţă, xenofobie, de discursurile pline de ură aspră şi neostoită sau de discursurile din ce în ce mai goale de sens ale unei clase politice care încearcă cu disperare să se reinventeze şi nu ştie cum?

acum 23 zile · comentarii (20)

Absolut neaşteptate sunt evenimentele în curgere rapidă, declanşate de decizia preşedintelui Trump de a retrage trupele americane din Siria, deschizând astfel porţile pentru o refacere în profunzime a tuturor alianţelor regionale, pentru o brutală rebalansare a lor în termeni de zile şi de regrupare a forţelor într-o nouă ecuaţie, cea scrisă şi aplicată în teren de Noua Mare Antantă: Rusia, Turcia şi Iran.

acum 23 zile · comentarii (58)

De mult nu se mai auziseră diatribe atât de inflamate, dar şi insulte atât de grele la cel înalt nivel ca cele schimbate acum între Turcia şi Israel. Discursurile inflamate au fost repercutate imediat în toate cancelariile şi au stârnit reacţii imediate printre analiştii pe probleme de apărare şi securitate care, eu cred pe bună dreptate, au semnalat cu mare îngrijorare apariţia la orizont a unei situaţii cu mare potenţial conflictual.

acum 29 zile · comentarii (47)

Acuzaţia asta extrem de gravă nu vine, cum aţi crede, din partea vreuneia dintre ţările din grupul catalogat drept „rogue states“, cele considerate a avea comportamente în afara regulilor impuse de tratatele internaţionale, sponsorizând de regulă mişcări teroriste din diverse zone ale planetei şi încercând să propage valuri continue de propagandă anti-americană.

luna trecuta · comentarii (25)