Avertismentul OMS: În zilele următoare vom ajunge la 1 milion de cazuri de Covid-19 şi 50.000 de decese

Avertismentul OMS: În zilele următoare vom ajunge la 1 milion de cazuri de Covid-19 şi 50.000 de decese

foto epa efe

OMS trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care evoluează noul coronavirus. În ultimele săptămâni s-a înregistrat o creştere exponenţială a cazurilor confirmate de Covid-19, virusul reuşind să ajungă aproape în toate ţările, după cum relatează chiar şeful OMS, Tedros Ghebreyesus.

„Numărul deceselor a crescut de peste două ori în ultima săptămână. În zilele următoare vom ajunge la un milion de cazuri confirmate de COVID-19 şi la 50.000 de decese”, a declarat şeful OMS.

Acesta a specificat în cadrul unei conferinţe de presă faptul că urmează să intrăm în a patra săptămână de pandemie, iar lucrurile nu stat foarte bine, fiind îngrijorat de răspândirea noului coronavirus la nivel global, relatează Digi24.

„Intrăm în a patra lună de la izbucnirea pandemiei de coronavirus şi sunt foarte îngrijorat de răspândirea globală a infecţiei”, a mai spus şeful OMS în cadrul conferinţei de presă.

 Tedros Ghebreyesus a declarat şi că măsurile luate de autorităţi ajută la limitarea răsâpandirii epidemiei, dar aceste măsuri au şi efecte negative în rândul persoanelor sărace. De aceea, şeful OMS a făcut şi un apel la guverne să ia măsuri sociale cu scopul de a oferi persoanelor nevoiaşe strictul necesar pentru traiul de zi cu zi.


 

 

 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: