O rachetă a lovit un centru administrat de organizaţia Medici fără Frontiere în Yemen. Cel puţin patru persoane au fost ucise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi altele zece rănite de o rachetă care a nimerit duminică un centru medical administrat de Medici fără Frontiere (MSF) în Yemen, o ţară devastată de război, a anunţat un purtător de cuvânt al organizaţiei internaţionale de sănătate, citat de AFP în pagina electronică.

Racheta a lovit centrul medical din Razeh, în provincia Saada (nord), a precizat pentru AFP purtătorul de cuvânt al MSF pentru Yemen, Malak Shaher, care nu a putut preciza dacă racheta a fost lansată de pe un avion sau dacă victimele erau bolnavi internaţi în spital sau membri ai personalului medical.

Razeh se află sub controlul rebelilor şiiţi Houthi, care luptă împotriva forţelor guvernamentale sprijinite de o coaliţie arabă condusă de Arabia Saudită.

În decembrie, MSF a acuzat aviaţia coaliţiei arabe că a atacat una dintre clinicile sale mobile de la Taez (sud-vest), provocând nouă răniţi, printre care şi doi angajaţi ai organizaţiei. Coaliţia arabă a promis anchetarea acestui atac.

Pe de altă parte, un colonel din cadrul serviciilor de informaţii a fost împuşcat mortal de către persoane neidentificate, care au reuşit să fugă la Aden, un oraş din sudul Yemenului, a anunţat un oficial din domeniul securităţii.

Emisarul ONU pentru Yemen, Ismaïl Ould Cheikh Ahmed, a sosit la Sanaa pentru a încerca să-i convingă pe rebeli şi aliaţii lor, care îl susţin pe fostul preşedinte yemenit Ali Abdullah Saleh, să reia negocierile de pace cu Guvernul, potrivit unui corespondent al AFP  de la faţa locului.

Ministrul yemenit de Externe, Abdel Malak al-Mekhlafi, a anunţat sâmbătă pentru AFP că runda de negocieri programată pentru 14 ianuarie a fost amânată pentru 20 sau 23 ianuarie. Următoarea rundă de negocieri va avea loc la Geneva, a precizat el.

Războiul din Yemen afectează 80% din populaţia acestei ţări din Peninsula Arabă. Peste 6.000 de persoane au fost ucise în acest război.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite